כאבי גב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב
    יעל
    11/10/2008

שלום רב, אני בת 33. לפני כ- 12 שנה עקב כאבים בגב התחתון אובחן לי בלט דיסק (L4-L5). לאחר מספר שנים בצילום גב אובחן לי סקוליוזיס. בשנים האחרונות כחלק ממחקר שערכתי בוצעה לי בדיקת צפיפות עצם (ע"י DEXA) בה התגלתה לי אוסטיאופניה בגב התחתון שהחמירה כעבור מספר שנים בבדיקה חוזרת. לא סבלתי מכאבי גב ממשיים בעשר השנים האחרונות עד לאחרונה. בתקופה האחרונה ובעיקר בעקבות הריון שני החמירו לי כאבי הגב התחתון ופעמיים הגעתי למצב בו לא יכולתי לזוז מבלי לבכות מכאב ובטח שלא לקום בלי עזרה. בינתיים אני חיה עם כאב נסבל אך קיים כל הזמן! אוסיף מספר עובדות רלוונטיות: 1. כל חיי עסקתי בפעילות גופנית. 2. אמי סובלת מכאבי גב משנות השלושים לחייה. 3. אין לי ולא הייתה לי הקרנה של כאב לאיברים אחרים עד היום. שאלתי היא: 1. מה מכל מה שציינתי יכול להיות הגורם לכאבים אלה? 2. מאחר ועברו שנים מאז הבדיקה האחרונה, האם מומלץ לבצע שוב בדיקות? 3. אם כן, איזה בדיקות עלי לבצע? האם יש חשיבות לסדר הבדיקות? 4. האם יש איסור לעסוק בפעילות גופנית מסוג מסוים או שעדיף דווקא להמשיך? 5. האם ישנו טיפול שיכול להקל כגון פיזיותרפיה, כירורפרקטיקה וכד'? מודה מראש על הסבלנות... יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר רון ארבל
    11/10/2008

הסיבות לכאבי הגב שלך הן רבות. אין ספק שלא ניתן לקוע האבחנה ע"פ בדיקות שנעשו לפני 12 שנה.
    ממליץ לך בחום לפנות לאורטופד מומחה בבעיות גב שיפנה אותך לבדיקות רלבנטיות עדכניות ויובל להמליץ לך על טיפול הולם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו