ארטרוסקופיה של הברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארטרוסקופיה של הברך
    חגית
    10/12/2008

שלום שמי חגית, אני עברתי לפני כיומיים ניתוח ארטרוסקופיה בברך ימין בשל קרע במניסקוס. הניתוח התבצע בהרדמה כללית, ושוחררתי באותו יום הביתה לאחר השגחה. כיום לאחר כיומיים אני בסך הכל חשה בטוב, אין לי חום, או תחושות חולשה כלשהן,אין לי גם דימומים על גבי התחבושת. רק שאני מאוד מתקשה להזיז את הרגל,ובשל כך אני רוב היום במצב של שכיבה על הגב וכשאני קמה להתפנות אני חווה כאבים מאוד חזקים,אני לא מצליחה להזיז את הרגל, כל תזוזה או נגיעה מעוררת בי כאבים עזים, ניסיתי להגיע למצב של דריכה מלאה על הרגל, אבל הכאבים הם בעוצמה חזקה ובלתי נסבלת. עוצמת וסוג הכאב משתנה מעת לעת: לעיתים הכאבים הם יותר בגדר עקיצות ודקירות, ולעיתים אני חשה כאבים פנימיים חזקים, במשך היממה הראשונה הרגל היתה מורמת 24 שעות, אני שמה מידי פעם שקיות קרח על הברך ונעזרת במידת הצורך במשכך כאבים. השאלה שלי היא: האם מצב זה אופייני לאחר ניתוח כזה, או שיש סיבה לפנות לרופא? קיבלתי הדרכה בבית חולים לבצע יישור של הרגל, אני יודעת גם שאני אמורה להגיע למצב של דריכה מלאה על הרגל, אבל פעולות אלו נראות לי כבלתי אפשריות לעת עתה. אני מאוד אשמח לקבל חוות דעת בברכה חגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ארטרוסקופיה של הברך

הוספת תגובה

• אחרי ארטרוסקופיה

ד''ר רון ארבל
    14/12/2008

שלום לך
    מצב זה המתואר על ידך איננו אופיני אך ייתכן.
    נראה על פי תאורך שמדובר בהצטברות מוגזמת של נוזלים בתוך הברך הגורמים ללחץ ולכאב.
    ממליץ בחום לראות את הרופא המנתח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ארטרוסקופיה

חגית
    15/12/2008

לד"ר רון ארבל מודה לך על תשובתך. שמתי לך שבמכתב שחרור מבית החולים הרופא רשם: "נראה קרע קטן מניסקוקס פנימי קרן אחורית בוצעה הטריית מניסקוס פנימי עד שולי רקמה סדירים, שטיפות עשירות........מה הדבר אומר? הכאבים העזים שתיארתי פסקו, חזרתי די למצב שהייתי לפני הניתוח- לא מצליחה ליישר את הרגל על מה זה יכול להצביע? מודה לך חגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברך לאחר ניתוח

רון ארבל
    16/12/2008

נראה לי שהנך זקוקה לטיפול פזיוטרפי אינטנסיבי להשגת טווח תנועה מלא, אין כל סיבה למגבלת תנועה לאחר הניתוח. הרופא כתב את מה שנעשה ומה שעשה ע"פ הרשום - בסדר. החלמה מהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו