מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אגודלמודאגת18/12/2008
נחתכתי בבסיס האגודל לפני כ 3 וחצי שבועות. נזקקתי לתפרים. הורדתי את התפרים לאחר 10 ימים. בבי"הח לפני התפרים הזזתי את האגודל. מאז המקרה יש לי תחושה מוזרה באגודל. למעלה באגודל יש לי תחושה עמומה כזאת. היא עדיין מעט נפוחה ולמטה כחולה מעט. אני מקפלת אותה, אבל מפעילה כח בזה, יש לי לחץ על האזור האגודל שאני מקופפת אותה. כמו כן ישנם רגעים שאני יכולה להזיז את האגודל כלפי מעלה ופתאום המקום יכול להתקשח ואני מרגישה שהמקום מקובע ואני לא יכולה להזיז כלפי מעלה. מה לעשות? הכל כאילו נמתח לי .. אבקש בתשובתכם לנסות ולענות על כל מה ששאלתי ולא בכלליות. תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגודל
ד''ר יונה יניב19/12/2008מאחר וכדי לתת תשובה ספציפית יש צורך בבדיקה, הרי שהתשובה תהיה בהכרח די כללית - בפציעות אצבעות יש נפיחות של האצבע, מה שמקשה על תנועה. צלקות גם הן - לא רק בעור, הן נמשכות לכל עומק החתך ובחדשים הראשונים להווצרותן הן נוקשות, כואבות וגורמות לנפיחות. אצבע כחלחלה יכולה להיות בגלל שטף דם ולגבי התחושה אינני יכולה לת תשובה טובה כי צריך לבדוק. תמיד יש אפשרות שהחתך היה עמוק עד כדי פגיעה בעצבים עו בגידים ויש צורך בבדיקה של רופא שמבין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי. - חתך באגודל
מודאגת25/12/2008האם ריפוי בעיסוק זה פיתרון טוב לשיקום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגודל -
ד''ר יונה יניב26/12/2008עדיין - תשובתי ממקודם תקפה, בלי בדיקה לברר מה פגוע ומה לא, לא ניתן להמליץ על פתרון כלשהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מודאגת26/12/2008. הרופא שהייתי אצלו בביקורת השבוע רשם: חתך דורסופלמרי של מטקרפוס1... ירידת תחושה דרוסדורלית באצבע עם טינל חיובי, כעדות לפגיעה בעצב דיגיטלי דורסלי רדיאלי של האצבע... מתקשה בהנעת האצבע בעיקר לאבדוקציה... מה שרציתי לשאול זה. שאם יש פגיעה בעצב.. זה נעשה טוב יותר עם הזמן? איך מתקנים דבר כזה? אני מרגישה אם אני נוגעת יש זרמים בגב האגודל.. או מתי שאני מותחת את העור משהו חד כזה..האם תחושות אלו ישארו? או שהם חולפות עם הזמן? וכמה זמן בערך.?. (עבר חודש..) כמו כן אני מרגישה שאני מקפלת את האצבע כאילו יש לי לחץ באזור הקיפולים.. האצבע גם נפוחה מעט.. (הרופא אמר שזה לא מדאיג..) אבל למה בזמן שאני מקפלת את האצבע אני מרגישה לחץ? אני גם מרגישה שלפעמים אני יכולה להרים את האגודל ולפעמים היא כאילו "תקועה" לי...אודה לכם אם תענו לי על השאלות ואודה יותר אם תוכלו לכוון את השאלות לסעיפים ששאלתי... סליחה על הטירחה וחג שמח..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגודל
ד''ר יונה יניב29/12/2008חתך עצב משאיר תחושת זרמים כמו שציינת. עצב דורסלי לא תופרים חזרה ולרוב הוא גדל. תחושת הזרמים לרוב עוברת אבל יכול לקחת כשנתיים ולפעמים יותר. לפעמים לא עובר בכלל ואם ממש לא נעים ניתן לחתוך בניתוח את העצב יותר גבוה.
לפי תאורך החתך בעצם סירקולרי - מסביב לכל האגודל. נפיחות והפרעות לתנועה ייתכנו. בבדיקה יש לראות אם אין גיד כלשהו קרוע וטיפול - גם בנפיחות - אצל מרפאות בעיסוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?