גמישות יתר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמישות יתר?
    גלית
    12/01/2009

שלום! כבר כשמונה חודשים אני סובלת מכאבים עזים במפרקי הירך. לפני שנים כבר בגיל 16 סבלתי מדלקות במפרקי שורש כף היד, ובברכיים, תמיד נאמר לי שזה עקב מאמץ או תנועה לא נכונה, קיבלתי אתופן למיניהם, משחות, ואחרי חודש-חודשיים והרבה מנוחה זה עזר. היו פעמים שאפילו לא כתבתי בשיעורים מרוב כאב. בשנה הראשונה בצבא הדרכתי טיולים, ולא ממש סבלתי מכאבים מלבד קצת בברכיים. לפני כשמונה חודשים, במהלך הצבא, כשכבר לא הדרכתי, ולא עסקתי בהרבה הליכות, במקביל התחלתי לעשות יוגה הופיעו כאבים עזים מאוד במפרקי הירך (ימין ושמאל). נשלל שבר, מיפוי עצמות תקין, בדיקות דם תקינות. עשיתי פיזיותרפיה בגלים קצרים במשך 8 מפגשים, והמצב השתפר אם כי לא במאה אחוז. לאחר מספר שבועות המצב חזר לקדמותו. חזרתי לאורטופד, הפעם באזרחות (אותו רופא), קיבלתי זריקת קורטיזון באחד ממפרקי הירך שלא עזרה בכלל (ושמעתי עליה רק דברים רעים, אני לא מעוניינת להמשיך בטיפול כזה). התחלתי לשחות באופן יומיומי כמעט, במשך 45 דקות. הדלקת שהייתה לי בכתף השתפרה מאד בעקבות השחייה. התחלתי לעשות טיפול פיזותרפיה עם אולטראסאונד, גם בכתף וגם במפרקי הירך, ואני ממשיכה לסבול מכאבים חזקים. אני כבר ממש מתוסכלת. בסה"כ בת 22, אני לא יכולה להרים משקל כבד, אפילו לא תיק גב ששוקל 3 קילו. על טיול אין על מה לדבר..... מה עוד אפשר לעשות? תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמישות יתר?

הוספת תגובה

• גמישות?

ד''ר יונה יניב
    12/01/2009

ממכתבך לא ברור מקור הכאבים. האם היית אצל ראומטולוג לשלול בעיה כללית ראומטית? האם באמת יש לך גמישות יתר? בדכ"ל יוגה טובה למי ששריריו חזקים מספיק. יוגה לבדה יכולה לפעמים לעשות מזקים בעיקר אם אין הדרכה נכונה ומתאימה. יש סוגים אחרים של פעילות גופנית שכן יכולים לעזור לך.
    פיזיותרפיה בקופ"ח יכולה להיות מתסכלת לפעמים מאחר והיא קצרה בזמן, מועטה מדי ומאוחרת מדי.
    בקיצור - הטיפול בך צריך להיות רב-תחומי ועליו לכלול - אורתופד, ראומטולוג ופיזיותרפיסט שגם מתמצא בסוגי ספורט שונים ויכול להקדיש לך את הזמן המתאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגמישות מובהקת

גלית
    12/01/2009

עשיתי בדיקות דם לשלול בעיות ראומטיות. על פי האורטופד וגם על פי בדיקות באתר שמצאתי יש לי גמישות יתר. השרירים שלי כנראה לי מספיק חזקים. האורטוד טוען שהכתף שלי כל כך משוחררת שהוא ממש יכול להוציא ותה מהמקום בקלות (יש לציין שלא עברתי חבלות בשום מקום בגוף) כרגע, כמו שאמרתי אני שוחה 45 דקות ביום וכן חל שיפור אך עם זאת, הכאבים, בעיקר במפרקי הירך נמשכים ואף חזקים מאוד. הדלקת במפרקי הירך נקראת hip bursitis. האורטופד טוען שזה נגרם עקב שחיקה וחיכוך במפרק זה. אמרת שהטיפול בי צריך להיות רב תחומי וזה בידיוק מה שאני עושה, עוד מהצבא, אבל ללא שיפור משמעותי. האם יכולות להיות עוד סיבות? עוד סמכויות אליהן אפשר לפנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמישות

ד''ר יונה יניב
    13/01/2009

ראשית, בורסיטיס אין מקורה בשחיקת המפרק!. הדליקות ביידים ניתנות לטיפול ע"י מרפאות בעיסוק ואולי אפילו לבדוק אם את משתמש בהן נכון (כן, יש דבר כזה) - ע"י מרפאות בעיסוק שעברו הכשרה מתאימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו