כאבי גב חזקים - בלטי דיסק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב חזקים - בלטי דיסק
    קארין
    18/01/2009

שלום אני חיילת בת 19 וחצי אני כבר יותר מחודשיים סובלת מכאבים חזקים בגב התחתון , שלחו אותי למלא בדיקות כמו CT MRI ובשתי הבדיקות התשובות היו זהות , אך הרופאים אומרים שהתשובות לא מסבירות את הכאב החזק שיש לי שולחים אותי מבדיקה לבדיקה ואני בנתיים עם הכאבים האלה ולא מוצאים הסבר או טיפול לבעיה. הבדיקות הראו כך : שינויים דיסקוגניים ניוונים ב-L5-L4 ו S1-L5 עם הנמכת המרווח הדיסקלי ואות נמוך בדיסקית כביטוי לאובדן הידרציה. בשני הגבהים הנ"ל נראים בלטי דיסק קלים כאשר בשוליהם האחורים אות גבוה בשקלול T2 היכול להתאים לקרעים אנולריים. מודגמת תזוזה אחורית קלה של L5 יחסית ל -S1 . בלטי הדיסק ב-L5-L4 ו- S1-L5 גורמים לאינדנטציה מתונה באספקט ונטרלי של השק התקלי ללא לחץ משמעותי על השורשים היורדים. בגובה S1-L5 ניראת היצרות פורמינלית קלה משמאל עקב התמשכות הדיסקית אל עבר הריצסס התחתון של הנקב מצד זה אשר משיק ואינו גורם ללחץ משמעותי על השורש L5 היוצא בהדמייה. לסיכום: שינויים דיסקוגניים ניווניים ב-L5-L4 ו-S1-L5 עם בלטי דיסק קלים וקרעים אנולריים בשוליהם האחוריים . מצטערת על הסיפור הארוך הזה , אני גם פשוט בצבא ואף אחד לא מאמין , אף אחד לא מנסה לעזור ואני בנתיים עם הכאבי הגב האלה שלא עוברים , אפילו משככי כאבים כבר לא עוזרים . אם תוכלו בבקשה לעזור לי , לייעץ ולהסביר לי יותר מה כדאי לעשות , אם יש איזה טיפול מתאים . תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב חזקים - בלטי דיסק

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר חגי אמיר
    22/01/2009

קרין שלום,
    אני חייב לציין כי לא הייתי מאמין שלחיילת בת 19 יהיו תוצאות MRI כפי שציתתת.
    האם הראית זאת לרופא?
    כדאי במיקרה שלך לבצע תרגילים ופיזיוטרפיה כדי להקל על כאבי הגב.
    הייתי חוזר ופונה עם הכאבים לאורטופד, ואם לא מתייחסים אלייך הייתי מבקש הפניה למפקר המרפאה האורטופדית דר' פרקש במרפ"א מרכז,
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו