מיפוי עצמות או צפיפות עצם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיפוי עצמות או צפיפות עצם
    שרון
    30/01/2009

שלום, לאחרונה התחלתי להתעמל בסטודיו הכולל שיעורי עיצוב וגם שיעורי אירובי. לאחר כחודש התחלתי להרגיש כאבים בירך הקדמית , ברמה כזו שאני ממש לא מסוגלת לעמוד על הרגל וסובלת מכאבים עזים. מדריכת הכושר אמרה לי שיתכן ויש לי שברי מאמץ וכדאי שאני אעשה בדיקות. ביררתי והבנתי שיש שתי סוגי בדיקות, האחת מיפוי עצמות והשניה צפיפות עצם. רציתי לדעת מה ההבדל בין הבדיקות? בעיקר מהסיבה שיש הבדל משמעותי בתשלום. (צפיפות עצם עולה 104 ש"ח ואילו מיפוי עצמות 25 ש"ח. כמובן שאעדיף לעשות את הבדיקה הטובה ביותר, אך אם מיפוי עצמות היא הבדיקה טובה שיכולה לאתר את הבעיה שלי, אסתפק בה. תודה מראש, כרמית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות מול צפיפות עצם

ד''ר חגי אמיר
    30/01/2009

כרמית שלוום.
    בדיקת צפיפות עצם מתבצעת כדי לבדוק את צפיפות העצמות בגופך באופן כללי. זה אומר האם מסת העצם דומה בצפיפותה למסה ה"נורמלית" של נשים צעירות. ואם המסה נמוכה באיזה אחוז היא נמוכה, וזה תורם לקביעה של מידת האוסטאופורוזיס בעצמות ואם יש מקום להתחיל טיפול או לא.
    בדיקת מיפוי עצם היא בדיקה בה מוזרק לגוף חומר הנושא עליו איזוטופ רדיואקטיבי. החומר נמשך לאזורים בהם יש פעילות עצם מוגברת. ובעזרת מצלמה שמןנה את הפליטה הרדיואקטיבית של האיזוטופ ניתן לראות את חלוקת החומר בגוף. במקומות בהם קיימת בעיה בעצם עם חילוף חומרים מוגבר ניראה ריכוז של החומר הרדיואקטיבי. במיקרים של שבר בו קיימים הרס או בניה של עצם ניראה ריכוז של החומר.
    במיקרה שלך הבדיקה הדרושה היא מיפוי עצמות בו נראה אם קיימת תגובה מוגברת של העצם לפעילות המאומצת החדשה.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו