מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיפוי עצמות או צפיפות עצםשרון30/01/2009
שלום, לאחרונה התחלתי להתעמל בסטודיו הכולל שיעורי עיצוב וגם שיעורי אירובי. לאחר כחודש התחלתי להרגיש כאבים בירך הקדמית , ברמה כזו שאני ממש לא מסוגלת לעמוד על הרגל וסובלת מכאבים עזים. מדריכת הכושר אמרה לי שיתכן ויש לי שברי מאמץ וכדאי שאני אעשה בדיקות. ביררתי והבנתי שיש שתי סוגי בדיקות, האחת מיפוי עצמות והשניה צפיפות עצם. רציתי לדעת מה ההבדל בין הבדיקות? בעיקר מהסיבה שיש הבדל משמעותי בתשלום. (צפיפות עצם עולה 104 ש"ח ואילו מיפוי עצמות 25 ש"ח. כמובן שאעדיף לעשות את הבדיקה הטובה ביותר, אך אם מיפוי עצמות היא הבדיקה טובה שיכולה לאתר את הבעיה שלי, אסתפק בה. תודה מראש, כרמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות מול צפיפות עצם
ד''ר חגי אמיר30/01/2009כרמית שלוום.
בדיקת צפיפות עצם מתבצעת כדי לבדוק את צפיפות העצמות בגופך באופן כללי. זה אומר האם מסת העצם דומה בצפיפותה למסה ה"נורמלית" של נשים צעירות. ואם המסה נמוכה באיזה אחוז היא נמוכה, וזה תורם לקביעה של מידת האוסטאופורוזיס בעצמות ואם יש מקום להתחיל טיפול או לא.
בדיקת מיפוי עצם היא בדיקה בה מוזרק לגוף חומר הנושא עליו איזוטופ רדיואקטיבי. החומר נמשך לאזורים בהם יש פעילות עצם מוגברת. ובעזרת מצלמה שמןנה את הפליטה הרדיואקטיבית של האיזוטופ ניתן לראות את חלוקת החומר בגוף. במקומות בהם קיימת בעיה בעצם עם חילוף חומרים מוגבר ניראה ריכוז של החומר הרדיואקטיבי. במיקרים של שבר בו קיימים הרס או בניה של עצם ניראה ריכוז של החומר.
במיקרה שלך הבדיקה הדרושה היא מיפוי עצמות בו נראה אם קיימת תגובה מוגברת של העצם לפעילות המאומצת החדשה.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?