מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בגלי הלם לדלקת כרונית בכתףאסתר19/02/2009
אני בת 35 ויש לי דלקת כרונית בכתף.
יש לי שני גושים, אחד של 9 מ"מ והשני 14 מ"מ.
אורטופד יעץ לי לפנות לטיפול בשיטת גלי הלם
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא זה.
האם זה יעיל, האם כדאי לעשות זאת ומה דעתה של הרפואה הקונבנציונלית בנושא זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגלי הלם - התלבטות
לילי20/02/2009בדיוק היום הייתי אצל אורתופד כתף בקשר להסתיידות הכתף שלי, שקיימת אצלי באופן כרוני מעל 10 שנים. חייתי עם הכאב עד שבשבוע האחרון "קפאה" לי הכתף - בכאבים עזים שלא אפשרו לי להזיז את היד כולה וגרמו לי סבל נוראי - אם במצב מנוחה ועל אחת כמה וכמה במצב תנועה. נראה שזריקת סטרואידים לכתף הקלה את המצב מאוד, אך רק ימים יגידו כמה זה עוזר ולאיזה טווח. שאלתי דעתו לגבי טיפול בגלי הלם והוא היה "סקפטי" (בצורה עדינה) ואמר שלדעתו מדובר בשרלטנות - ובדרך להוציא הרבה כסף מחולים. על פיו, אם הזריקה לא תעבוד, הפתרון היחיד הוא בניתוח ל"גירוד" הצטברות הסידן מהגידים בכתף. התאכזבתי מאוד כי כל כך בניתי על שיטת גלי ההלם מאחר ואני לא ששה ללכת לניתוח (מה גם שעל פי הרופא, לוקח עד שישה חודשים להחלים ממנו, כך שהסיפור לא פשוט) הייתי שמחה לקבל עוד חוות דעת ממשהו מקצועי לפני שאני מחליטה על דרך כלשהי - ובמיוחד לאור העובדה שטיפול בגלי הלם הוא טיפול פרטי ויקר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי הלם
ד''ר רון ארבל28/02/2009הטיפול בגלי הלם איננו שרלטני.
יש מספר רב של עבודות על הצלחות מאד טובות של טיפול בגלי הלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחבות בנושא הטיפול בגלי -הלם
ראובן21/02/2009ריפוי בגלי-הלם חוץ-גופים ESWT Extracorporeal Shock Wave Therapy שאלות נפוצות לאילו אבחנות-רפואיות מתאים הטיפול? הטיפול בגלי הלם נכון למקרים הבאים : דורבן/דלקת כף–רגל --- Plantar Fasciitis / Heel Spur דלקת במפרק בירך --- Trochanteric Bursitis דלקת כתף /הסתיידות כתף ---- Calcific Tendonitis כתף קפואה ---- Frozen Shoulder / Adhesive Capsulitis מרפק טניס ---- . Tennis Elbow מרפק גולף ---- Golfers Elbow דלקת גיד-הברך --- Jumpers Knee דלקת גיד-אכילס --- Achilles Tendinosis איך זה עובד וכמה זמן אורך הטיפול ? ב 80% עד 90% מהמקרים די ב- 5 טיפולים במרווחים שבין שבועיים לשלושה . הטיפול אורך כ-20 דקות, בשכיבה או בישיבה, בהתאם לאזור המטופל. המטופל שוכב או יושב נינוח ואל מקור הכאב מוצמדת ממברנת סיליקון , ישירות על גוף המטופל ומאפשרת לגלי ההלם להתמקד באזור חיבור הגידים לעצם. בתום הטיפול המטופל ממשיך בשגרת יומו. האם הטיפול כואב ? הרגישות לטיפול משתנה מאדם לאדם, ועל-כן עוצמת הטיפול מותאמת בין השאר גם לתגובת המטופל. ל- Orthospec בקרה מדויקת על העוצמה ועל התדירות של גלי ההלם . מה בדבר תופעות הלוואי ? הטיפול אינו פולשני ואין בו תופעות לוואי, למעט מקרים ספורים של כאב מקומי ו/או אדמומיות קלה ו/או נפיחות מקומית חולפת . מתי חשים בשיפור ? למעשה הטיפול רותם את הגוף לרפא את עצמו. בחלק מהמקרים השיפור יורגש מיידית, ובמקרים אחרים עם התקדמות הטיפולים. בכל מקרה ,יש צורך בתקופה בת שלושה חודשים עד להערכה הסופית על ההשפעה המלאה של הטיפול. בנוסף, גלי ההלם משפיעים גם על קולטני הכאב , מטיפול לטיפול מתקיימת ירידה מוכחת בעוצמה ובתדירות הכאב. שיעור ההצלחה ? במרפאותינו הממוקמות בחמישה אזורים מרכזיים ונגישים בארץ, טופלו מאות חולים. הניסיון שלנו מלמד מכלי-ראשון על שיעור הצלחה הנע ברצועה שבין 80% ל- 90% . במי אי-אפשר לטפל ? נשים בהריון, חולים מתחת לגיל 18 , בעלי קוצב –לב , בעלי גידולים ממאירים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)