מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים כרוניים באזור חיבור האגודלתום02/04/2009
דוקטור שלום,
אני בן 25 וסובל מזה זמן רב מכאבים כרוניים. אנסה לתמצת את הבעיה והטיפולים שעברתי:
לפני 4 שנים, בצעתי עליית מתח על יד ימין. כתוצאה מכך החלו כאבים באזור המרפק הימני. לא לקחתי אנטידלקתיים בזמנו, רק פיזיוטרפיה ומנוחה. זה לא עזר, הכאבים הופיעו בכל פעם שאמצתי את האמה או זרוע (כגון הרמת משקולות או פעולות אקראיות שאמצו את היד).
שנתיים לאחר הארוע, במהלכן עבדתי בצורה אינטנסיבית על המחשב כגרפיקאי, החלו אותם כאבים להחמיר ולהופיע גם כתוצאה מעבודת המחשב. הדבר הכריח אותי לעזוב את עבודתי.
עברתי המון אבחונים שלא מצאו הבעיה ושלל טיפולים כולל טיפולים אלטרנטיבים שלא עזרו.
הייתי ללא עבודה מספר חודשים בהם נחתי, עברתי דיקור תוך שרירי (IMS), הורגשה הקלה (אולי זה בגלל הפסקת העבודה על המחשב בכלל?.....) והתחלתי לשחות ונוצר שיפור משמעותי והכאבים ממש נעלמו ב90%.
לאחר חודשיים של שחייה, באמצע שחייה שעשיתי, הורגש לפתע כאב באזור החיבור בין האגודל לאמה. הכאב נשאר עד היום (כבר מעל שנה !) ולא מרפה. הוא מכאיב לי גם בזמן עבודה במחשב ופעילויות יום-יומיות בעיקר לחיצה על כפתורים, כתיבה מאומצת, ציור וכו'. אני איכשהו מצליח להפחית את הכאבים ביום יום ע"י שימוש מועט ככל האפשר במחשב ומנוחה כמה שאפשר אבל זה לא עוזר.
יש לציין שעל-אף שהכאבים בעיקר ביד ימין, לפעמים קורה שמופיעים כאבים גם ביד השמאלית באזורים דומים מפעילויות דומות. נוצר רושם שהגוף ממש רגיש !, וכאמור אני רק בן 25.
הלכתי לרופאים מומחים רבים, חלק מאבחנים את הבעיה כתסמונת 'דה-קרווין', חלק ככאבים נוירו-פטים ואחרים פשוט לא יודעים מה לעשות.
ד"ר, אני מיואש, אני כרגע בחופשת מחלה. אם הדבר לא ייפתר בקרוב אאלץ לעזוב את מקום עבודתי. אני חושש לפרנסתי ובכלל לבריאות היד שלי, לא אוכל לתפקד בלעדיה.
מה עליי לעשות, אל מי לפנות?
תודה מראש על ההתייחסות,
תום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות
ד''ר יונה יניב05/04/2009צריך לבחור רופא שאתה בוטח בו, להבדק, אם הבעיה היא רב - גידית/מפרקית, אולי אתה צריך להגיע גם לראומטולוג, ובהתאם - לטפל, ולא להתבלבל מאבחנות מרובות. ייתכן גם שדרך העבודה שלך לא תקינה ואז יש צורך באבחון של מרפאה בעיסוק וגם כאן - טיפול בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?