מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםmhys28/04/2009
יש לי שאלה לגבי פציעה שעברתי לאחרונה ואני אשמח אם מישהו יוכל לספר לי קצת עלייה.
עיקמתי את הקרסול תוך כדי משחק כדורסל (פציעה שכבר קרתה לי בעבר פעמיים לפחות). הגעתי לבית החולים לאחר שבוע (לא היה באפשרותי להגיע לפני כן מכיוון שהייתי במסגרת הצבא והיה קושי להפגיש אותי עם רופא) של כאבים וקרסול נפוח, ביצעתי צילום רנטגן ונאמר לי שמלבד חבלות ישנות אין שום דבר מיוחד ואני צריך פשוט לתת לקרסול מנוחה. לאחר כמה ימים בהם שום דבר לא השתנה חזרתי לבית החולים ולהפתעתי, בצילום נוסף שביצעתי (צילום רנגטן פשוט עם מוט ברזל שעיקם קצת את הקרסול, כנראה בכדי לתת זווית נוספת. אין לי באמת מושג), נאמר לי שרצועת הקרסול שלי קרועה! סופחתי לר"ם 2 וגיבסו לי את הרגל הפצועה.
כמה שאלות:
איך ייתכן שבצילום הראשון לא נראה כלום ולאחר שלושה ימים, בהם לא הרבה השתנה, פתאום הרצועה קרועה?
מה ההשכלות אם אכן הרצועה קרועה? תוך כמה זמן אפשר יהיה לחזור לפעילות ספורטיבית? (מאד קריטי עבורי בשל ההכשרה הקרבית שאני עובר) האם זמן השיקום ארוך?
כמה זמן אני אצטרך להיות עם גבס?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצועות
ד''ר יחזקאל טיטיון03/05/2009איך ייתכן שבצילום הראשון לא נראה כלום ולאחר שלושה ימים, בהם לא הרבה השתנה, פתאום הרצועה קרועה? - בצילום הראשון לא ביצעו סטרס ולכן לא ראו זאת.
מה ההשכלות אם אכן הרצועה קרועה? - עלול להתפתח מצב של חוסר יציבות ונקעים חוזרים בקרסול.
תוך כמה זמן אפשר יהיה לחזור לפעילות ספורטיבית? - לאחר הורדת הגבס חודש וחצי-חודשיים שיקום פיזיוטרפי ואח"כ אולי בהדרגה, תלוי בממצאי בדיקה והדמיה.
האם זמן השיקום ארוך? - כן.
כמה זמן אני אצטרך להיות עם גבס? - תלוי ברופא המטפל בך. כיום רוב הרופאים לא מטפלים בבעיה זאת בגבס.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?