דלקת כרונית בגיד הטרייספס במרפק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת כרונית בגיד הטרייספס במרפק
    בחור
    22/05/2009

ערב טוב,

אני בן 23 ומתאמן מזה כשלוש שנים בחדר כושר באימוני כח.

לאורך תקופה זו, אני חווה אחת לארבעה חודשים לערך דלקת במרפק בגיד של הטרייספס (יד אחורית). מדגיש כי המרפק שלי נפתח יותר מ-180 מעלות, ולכן טווח התנועה שלי גדול יותר, ולעיתים עומס מעבר לטווח התנועה גורר את הדלקת.
    משחקי באולינג/טניס גורמים לדלקת להופיע מיד!

בתקופה זו אני ממעיט בעצימות האימונים ומפסיק לעבוד על השריר הספיציפי.
    בנוסף, אני מורח וולטרן.

הייתי כבר אצל שלושה אורתופדים לאורך התקופה. כולם מתייחסים לבעייה זו (ואני לא מאשים אותם, אני יושב בחדר בחוץ ורואה את המקרים הנוראים שנכנסים אליהם) כאילו זה שום דבר ואומרים שאפסיק להתאמן חצי שנה.
    בקשתי המלצה לחבק (תחבושת אלסטית) למרפק שתוכל להגביל לי את התנועה.

שמעתי שיש כל מיני טיפולים - זריקות קורטיזון, טיפול בגלי הלם וכדורים כאלה ואחרים.

אשמח אם תוכלו להמליץ לי מה לבקש מאורתופד פרטי שייקח אותי ברצינות.
    אולי כדאי ללכת לרופא המתחמה בפציעות ספורט?

את התשובה של להפסיק להתאמן גם אני יודע להסיק בעצמי.

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טריספס

ד''ר יונה יניב
    25/05/2009

אני יודעת שהמלצה להפסיק להתאמן היא בעיתית. לדעתי, דרך העבודה שלך באימון היא בעיתית ואם אכן יש לך יישור יתר (כמובן שעם גמישות יתר גם כן), אזי יש צורך בתומך.
    אמנם לא בדקתי אותך אבל נוצר בי הרושם שתפיק תועלת מבדיקה של מרפאה בעיסוק ואורתופד המתמחה בספורט ובידיים כדי לתקן את דרך הפעילות ולברר אי יציבות של המרפק. בנוסף אני חושבת שאתה זקוק לתומך למרפק, ייתכן שבהתחלה תומך אלסטי לגמרי ואם לא יועיל - תומך עם צירים עם הגבלת תנועה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו