החלשות העצם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלשות העצם
    קובי
    20/08/2009

ד'ר שלום,

שמי רחל והנני בת 53. כחלק מבדיקות שגרתיות שאני מבצעת נשלחתי לבצע בדיקת צפיפות העצם.
    התוצאות שהתקבלו כדלקמן :
    ערך T בצואר הירך 2.6-
    T בעמוד השידרה מתני 1.6-
    T באמה 1.7-

יש לציין כי כבר ביצעתי את הבדיקה הזאת פעמיים בעבר והתוצאות רק הראו התדרדרות במצב. בנוסף, אדגיש כי אני אוכלת הרבה מוצרי חלב המועשרים בסידן, לוקחת תוסף מזון - ויטמין Dופוסאלאן ועושה פעילות גופנית.

א - מה עלי לאכול עם מוצרי החלב על מנת שהספיגה בדם תהיה טובה יותר ?
    ב - האם יש אפשרות לשיפור במצבי או שזוהי נקודת אל-חזור ?
    ג - באיזה מצב אני מוגדרת כרגע ? האם אני חולת אוסטאופורזיס ?

אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנושא,
    בתודה,
    רחל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלשות העצם

הוספת תגובה

• אוסטאופורוזיס

ד''ר חגי אמיר
    21/08/2009

שלום רחל,
    אוסטאופורוזיס הוא מצב בו קיימת ירידה בצפיפות העצם בגוף.
    הדבר נימדד כיום בבדיקת צפיפות העצם, והצפיפות מושווית עם ממוצע הצפיפות של נשים בגיל 18. ירידה של מעל 2 סטיות תקן מתחת לממוצע זה נחשב למצריך טיפול למניעת שברים הנובעים מהחלשות העצם עקב הירידה בצפיפותה.
    לכל אדם קיימת ירידה בצפיפות העצם עם הגיל מעל גיל 45.
    אצל נשים השינויים ההורמונליים בגיל המעבר גורמים לירידה מואצת בצפיפות העצם. אצל גברים שינוי זה נעשה מספר שנים מאוחר יותר.

אמצעים לחיזוק העצמות:
    הדברים העיקריים המשפיעים על חיזוק העצמות, כאשר הרגולציה ההורמונלית בגוף תקינה, הם:
    1. תזונה מאוזנת עשירה בסידן.
    2. החשפות לשמש כדי לספק מספיק ייצור ויטמין D בעור, (ייצור ויטמין D בעור זקוק לאור שמש ), ויטמין D הוא אחד ההורמונים העיקריים המאפשרים ספיגה של סידן ממערכת העיכול, ועיבודו בגוף עד כניסתו לעצם.
    3. פעילות גופנית, הגורמת לבניה של העצמות, חיזוק שלהם וקליטת סידן בתוכם.

שברים פתולוגיים:
    אוסטאופורוזיס כשלעצמה אינה גורמת לבעיה.
    התוצאה של אוסטאופורוזיס היא חולשה בעצמות ושברים שיכולים לקרות במאמצים ועומסים נורמליים, שלאדם לא אוסטאופורוזיס לא יגרמו נזק. שברים אלה ניקראים שברים פתולוגיים הניגרמים בגלל חולשת העצם ולא ביגלל עוצמת המכה או העומס.

נשים אצלן העצמות ניראות חלשות עקב ירידה במסת העצם מטופלות בביספוספונטים, תרופות אלה כגון הפוסלן ודומיו, מדרבנות העצם לבניה מחודשת והיתחזקות. במחקרים ארוכי טווח ניראה כי הטיפול בביספוספונטים גורם לחיזוק העצם וירידה בשברים פתולוגיים אוסטאופורוטיים בצורה משמעותית, גם אם לא רואים את התגובה במדידת צפיפות העצם.
    זאת כמובן בתוספת של הגורמים לחיזוק העצם כפי שפורט לעיל.

זאת תשובה בקיצור על שאלתך.

בברכה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו