מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כבר לא קלת רגלייםאילה22/09/2009
שלום,
לפני כשלושה שבועות יצאתי לטרק בהרי ההימלאיה. הטרק בדרגת קושי לא קלה, אם כי לא בלתי אפשרית (מגיעים בערך בתשעה ימי טיפוס מגובה של 800מ' ל 5416מ). לצערי כבר ביום השני הרגשתי שאחרי ירידות קלות, הברך ממש כואבת לי. המשכתי לסחוב את היום ובערב ובלילה סבלתי מאד מכאבים. רציתי לסוב על עקבי, אך זה היה מאד בעיתי לחזור לבד בלי החבר'ה שטילתי איתם, מה גם שזה אומר המון ירידות ולגמרי לא קלות. הבנים שבחבורה אמרו שכולם סובלים מאז הצבא מברכיים ופשוט אסור לחשוב על זה וחיבים להמשיך. המשכתי ומיום ליום זה החמיר עד שכעבור שלושה ימים גם בעליה וגם במישור לא יכולתי לגרור את הרגל, היתי עוצרת ובוכה מכאבים. עשיתי יום מנוחה וחבשתי וחיממתי את הרגל וזה אכן עזר מעט, אך בדיוק עד שהחלתי שוב ללכת. לא אלאה, היתי לוקחת משככי כאבים כל יום וחבישות וכאלה, והגעתי לפיסגה, רק שלרדת ממנה זה היה אחד הדברים הכי כואבים בחיים. ירדתי בערך 1500 מטר (בארבע שעות)בדרך לא דרך, עקב בצד אגודל, ירידות תלולות מאד כשחלקן אני הולכת הפוך. חשוב לי לציין שתמיד היתי עם מקל הליכה.
מאז, חזרתי, אני כבר במנוחה עם הרגל שבוע וחצי (ז"א הולכת אבל לא מאמצת) ועדיין מאד כואב בתנועות מסוימות. שלא נדבר על הלילה זה הכי כואב, כנראה שאני מניחה את הרגל בצד מסוים ואחרי זה כשאני קמה לוקח לי רבע שעה לפחות לשחרר את הרגל, זה כאילו ננעל וזה יסורים.האם תוכלו לעזור לי, האם זה נשמע כבעיה מוכרת? מה עלי לעשות?
אני צריכה את הרגל חזרה...עיזרו לי.
תודה
אילה (כבר לא קלת רגליים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכיים
ד''ר יונה יניב23/09/2009התופעה מוכרת, כמעט כמו שקראת את הספר, ניתן לפתור אבל הפתרון איננו מלא אף פעם. בכל מקרה - עלייך להבדק ע"י אורתופד שיאשר את האבחנה - בעיה כנראה בסחוס הפיקה, וימליץ על טיפול בהתאם. הטיפול יכול לכלול פיזיותרפיה בתר התחלה - גם להורדת הכאבים וגם להתחלת חיזוק שרירים בלי להעמיס על הברך. חיזוק שרירים כזה יכול להתבצע גם ע"י רכיבה נכונה! על אפניים. מצד שני ייתכן והבעיה היא אנטומית ואז אולי יש צורך בניתוח - לעיתים רחוקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?