כאבים לא מוסברים ביד שמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים לא מוסברים ביד שמאל
    לי
    02/10/2009

שלום רב,

אני בת 19 וחצי. לפני כשנתיים החלו לי כאב מציק של כמו שריר תפוס ביד שמאל בחלק הפנימי של כף היד עד החיבור בין כף היד לבין המשכה. אני שמאלית ובמהלך עבודת אמנות שעשיתי הייתי חורטת הרבה עם היד הזאת, מה שהיה גורם לי פעם לכאבים. הכאבים הללו באים והולכים, רוב תקופות השנה אני כלל לא מרגישה אותם אולם לפעמים הם מתחילים שוב ופוסקים אחרי כמה ימי: בימים אלו אני מרגישה אותם רק כשאני עושה תנועות מסוימות עם היד, אלו לא כאבים חזקים ואינם כואבים כאשר נוגעים. אולם הרוטינה הזו חוזרת על עצמה כבר הרבה זמן והלכתי לאורטופד כמה פעמים, הוא שלח אותי לצילום רנטגן בו התברר שיש ציסטה קטנה ביד, אולם לא ממש באזור שבו ממוקד הכאב. הכאבים הפסיקו לתקופה של חצי שנה ושוב חזרו לכמה ימים והלכתי שוב פעם.... הפעם האורטופד המליץ על מיפוי עצמות ואני קצת חוששת מהבדיקה הזאת. הוא אמר שזו קרינה רבה יותר מרנטגן וגם החומר שמזריקים נראה לי מאוד מפחיד... ובכלל, הוא ציין שבעזרת הבדיקה הזו ניתן רק לגלות את האזורים הבעיתיים אך לא לדעת בדיוק במה מדובר והרי זה מה שאני כן רוצה לדעת. אני קצת חוששת לעבוד בדיקה כזו מקיפה לכול הגוף, כשמדובר רק בכאב, לא חזק בכלל ביד, שעובר אחרי כמה ימיים ומצד שני, אם אני מוותרת על הבדיקה הזו אני מרגישה שלא עשיתי הכול כדי לדעת בוודאות שזה לא משהו מסוכן חלילה.
    מה הסיכון בבדיקת מיפוי עצמות עם TC?האם באמת הקרינה של החומר והצילום מסוכנים כול כך?
    האם באמת כדאי ללכת למיפוי כזה רק בשביל כאבים כאלו שמתוארים כאן?
    מדוע כול הגוף חייב לעבוד את המיפוי הנ"ל... אני זקוקה למשהו נקודתי...
    אודה מאוד לתשובתכם, שכן אני מאוד מודאגת,
    בתודה לורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים לא מוסברים ביד שמאל

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר יונה יניב
    04/10/2009

במיפוי מזריקים חומר רדיואקטיבי שמתפנה מהגוף בתוך 48 שעות. אם יש לרופא רושם שבדיקה כזו תמקד את הבעיה כדי להמשיך בברור או טיפול אזי כדאי לעשות אותה. אם הכאבים מופיעים ליומיים פעם בחצי שנה, אולי אפשר לוותר. צריך גם לברר את תזמון הכאב עם פעילות מסוימת או סתם בלי קשר -מאת זה את צריכה לברר לעצמך, ואז לפנות שוב לרופא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו