כאבים, זרמים והירדמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים, זרמים והירדמות
    חגית
    08/10/2009

שלום רב,

אני בת 20 וסובלת כבר כשנה וארבעה חודשים מכאבים בשתי הידיים.

הכאבים החלו לאחר מספר חודשים כקלדנית בבית דין צבאי. כאשר בחודשים הראשונים היו לי רק כאבים חזקים באמה. לאחר מכן התפשטו הכאבים לכפות הידיים. עברתי בדיקת EMG שיצאה תקינה.

יש לציין כי הפסקתי לעבוד כקלדנית מיד עם הופעת הכאבים (אם כי עדיין הפעלתי לחץ מסויים על הידיים כפקידה...)

בהמשך החלו לי זרמים בידיים.

נבדקתי ע"י ראומטולוגית הקבעה כי איני סובלת מדלקת בגיד או במפרקים.

בחודשים האחרונים החלו להירדם לי הידיים (בייחוד כפות הידיים)

נבדקתי ע"י נוירולוגית הקבעה, באמצעות בדיקה ידנית בלבד (אם כי די מקיפה), כי אין זו בעיה במערכת העצבים.

בדיקת EMG נוספת (כוללנית הפעם, יחד עם הבדיקה של המחט) יצאה שוב תקינה.
    אם כי הבדיקה עם המחט גרמה לי לכאבים ולזרמים חזקים בעיקר בבוהן, למשך כשבועיים.

אבקש לציין גם כי, כאשר אני שומרת על תנוחה קבועה ליד, ללא תזוזות, למשך מספר דקות, אני מאבדת תחושה בידיים (בייחוד בכף היד, באצבעות), ומרגישה "זרמים".

עם זאת, הכאבים מחמירים עם מאמץ (את רוב "תוצאות המאמץ" אני מרגישה לרוב מלאחר כמה שעות ועד כיומיים).

האם עדיין ייתכן כי יש לי את תסמונת התעלה הקרפלית? על אילו בדיקות היית ממליצה? והאם היית ממליצה על MRI?

תודה מראש, (וסליחה על האורך...)

חגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים, זרמים והירדמות

הוספת תגובה

• זרמים

ד''ר יונה יניב
    12/10/2009

לפי סיפורך, הבעיה כנראה לא תסמונת התעלה הקרפלית אבל העצב יכול להיות לחוף במספר מקומות. כמו כן ייתכן שאת לא משתמשת נכון ביד, לעבודה ויש צורך בבדיקת סביבת עבודה ע"י מרפאה בעיסוק שגם תדריך אותך לעבודה נכונה. ייתכן גם שאת משתמשת בשרירים במתח גבוה מדי - ניתן לבדיקה ןלתיקון בעזרת ביופידבק ( מתבצע במכון לריפוי בעיסוק בבי"ח שיבא)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו