דלקת שלא עוברת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת שלא עוברת
    דודי
    23/10/2009

שלום.
    תקופה מסויימת רצתי בחוץ, על אספלט, מסלול של כ-10 ק"מ, הכולל מישור ועליות וירידות לא תלולות, 3 פעמים בשבוע, בימים לא עוקבים.
    לאחר זמן מה לקיתי בכאבים שמתחילים מיד בזמן ריצה בעליה או לאחר ריצה במישור של כ-10 דקות. הכאב מתחיל בצד הפנימי של אזור הברך (אזור החיבור בין השוק לירך), מתפשט לברך עצמה, ואז לגיד אכילס. רופא אורטופד איבחן דלקת בגיד אכילס ובברך, ורשם לי כדורים נוגדי דלקת וחבישת תחבושת אלסטית, ונתן לי הפניה לצילומים עם הנחיה לבצע אותם במידה והטיפול לא יעזור, וכן הנחיה להפחית מעוצמת הריצות או להחליף אותן באימון הגורם לפחות זעזוע לרגליים.
    מאז הפסקתי להתאמן לחלוטין לתקופה של כ-3 שבועות.
    מכיוון שלא סבלתי מכאבים כלל כל אותה תקופה, מכיוון שהכאב מופיע אך ורק בזמן ריצה, זנחתי לאחר ימים בודדים את הטיפול והסתפקתי במנוחה בלבד.
    אתמול ניסיתי שוב לרוץ, הפעם על הליכון בחדר כושר הכולל בולמי זעזועים ובשיפוע מינורי של 1% , וכבר לאחר כ-10 דקות ריצה החל שוב הכאב בצד האחורי של הברך, והפסתי מיד לרוץ.
    כעת אני מתלבט בין 2 אפשרויות:
    האם בשלב זה עלי לבצע את הטיפול שלא ביצעתי, כלומר ליטול את הכדורים ולחשוב את התחבושת האלסטית, ורק לאחר מכן לפנות לבדיקה חוזרת אצל האורטופד ?
    או שעצם המנוחה היתה אמורה לשפר את מצבי, ולכן עלי לפנות לבדיקה חוזרת אצל האורטופד כבר עכשיו ?
    ושאלה נוספת: האם עלי לבצע כבר עכשיו את הצילומים (מדובר בצילומים רגילים ולא מיפוי עצמות), או שהעניין מיותר עד שאסיים את הטיפול ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת שלא עוברת

הוספת תגובה

• דלקת בגידים

ד''ר זאב פלדברין
    27/10/2009

המלצתי למצא אורטופד שאתה סומך עליו ולבצע את ההמלצות שהוא מציע .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בגיד אכילס ברגל שמאל

פזית
    20/08/2015

שלום רב,
    מזה כחודשיים אני סובלת מכאבים ברגל שמאל. מאחר וחשבתי שהכאבים נגרמו משפשוף של נעל, החלפתי נעליים וחיכיתי שיעבור. רק לאחר כחודש הלכתי לאורתופד.
    האורתופד מישש את איזור הכאב, שאל מתי כואב והחליט שמדובר בדלקת בגיד אכילס. הוא אמר שאינו ממליץ על פיזיותרפיה או זריקה אך המליץ על משחה אנטי-דלקתית ועל תומך קרסול עם עקב סיליקון. הוא לא ציין כמה פעמים ביום למרוח את המשחה וכמה שעות ללכת עם התומך.

ברצוני לציין כי אני בשנות הארבעים לחיי, מטופלת באטרוקסין 30 שנה ונועלת נעליים שטוחות. איני יודעת אם זה משמעותי אך אני שמאלית ואובחנתי לפני שנים כסובלת מבעיה בתעלה הקרפלית ביד שמאל (אחרי 2 זריקות קורטיזון שלא עזרו).

עבר למעלה מחודש מאז ביקורי אצל האורתופד ואין הטבה. לרדת מדרגות זה סיוט ויש ימים שבקושי אני יכולה לדרוך על הרגל. האם מדובר בגזירה לכל החיים או שישנו טיפול נוסף?

אודה לתשובתך.

פזית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו