פסאודואתרוזיס לעומת אוסטאוארתריטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסאודואתרוזיס לעומת אוסטאוארתריטיס
    יעל
    20/12/2009

שלום,

אשמח אם תוכלו להסביר לי בקצרה מה ההבדל בין פסאודואתרוזיס לאוסטאוארתריטיס

(גילוי נאות - אני סטודנטית לרפואה, אבל לא מצאתי לזה תשובה טובה בספרים (פסאודוארתוריזס בכלל לא מופיע בהריסון), אני שואלת כי ראיתי בתיק של חולה, שמנהל המחלקה רשם שיש פסאודוארתרוזיס, למרות שלי זה היה נראה יותר כמו אוסטאוארתריטיס - התמונה הקלאסית עם מפרקי DIP בולטים. עיוותים נוספים היו גם בברכיים ובמרפקים)

באמת שאשמח לתשובה,
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הייתה לי טעות כתיב -*פסאודוארתרוזיס

יעל
    20/12/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסוידוארתרוזיס אוסטאוארטריטיס

ד''ר חגי אמיר
    24/12/2009

פסאודו - מדומה, ארתרוזיס- מפרק = אזור שלא צריכה להיות בו תנועה או מפרק, ועקב שבר או פתולוגיה נוצרה בו תנועה , מעין מפרק , ולכן מפרק מדומה.
    אוסטאו - גרמי ארתריטיס - דלקת במפרק. = דלקת במפרק ובעצם הסמוכה לו. יותר מקובל אוסטאוארתרוזיס, פתולוגיה במפרק ובעצם. בדרך כלל הכוונה לשינויים ניווניים המופיעים בפרקים עקב שחיקת סכוסים צמיחת אוסטאופיטים, התגרמות יתר תחת הסחוסים, ולעיתים ציסטות תחת הסחוסים.
    בהצלחה בלימודים
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו