כאבים בכפות הידיים לאחר הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בכפות הידיים לאחר הריון
    אור
    04/01/2010

שלום רב,

בדרך כטיפוס אנני נוטהלהגזמה-

כבת 33 , ארבעה חודשים אחרי לידה; שלשה חודשים לאחר לידה החלו כאבים בכפות הידיים: בעירה פנימית כאבים פיזים באגודל ובזרת בחלקים החיצוניים,
    הבעיה הקשה בבוקר - ידי כאובות ומקומצות וונדרש מאמץ לבצע סגירה פשוטה של היד.
    במהלך היום ישנם כאבים פיזיים בלחיצה פיזית על האזורים הכואבים.

מדובר בתופעה מקבילה בשתי הידיים.

בוצע צילום רטנגן שנמצא תקין
    בוצעEMG שנמצא תקין

קראתי בפורומים שהורמוניים עלולים לגרום לנזקים מעין אלו ובכן על מנת להיכנס להריון טופלתי הורמונלית.

מה עושים? הכאבים לא פשוטים כלל? מהם כיווני החקירה הנוספים, אודה על חוות דעתכם המקצועית .
    חשוה לי לדעת בבקשה מה הסיבות
    בכבוד רב,
    אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר יונה יניב
    05/01/2010

את צריכה לפנות לכיר' של היד ולהבדק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אור
    05/01/2010

ראשית תודה.
    בביקורי אצל הרופא היום הוא אמר שהוא לא יודע מה להגיד לי היות והבדיקות יצאו תקינות והפנה אותי ל ראומטולוגיה, מה דעתך? מה נכון יותר ? או מה המטרה של זה לעומת זה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר יונה יניב
    06/01/2010

האם הEMG כולל בדיקת צוואר?
    בינתיים נראה כי ראומטולוג היא הפניה טובה, ייתכן שגם נוירולוג כי כאבים בעלי אופי של שריפה, בדכ"ל מקורם נוירולוגי.
    בנוסף האם היתה איזו חבלה?
    איך נראית היד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ידיים לאחר הריון

אור
    06/01/2010

תודה על התיחסותך;
    היד ניראת רגיל ולא היתה חבלה ( מדובר בתופעה סימטרית).
    בנוגע ל EMG אני מצטטת את הרופא " ה- EMG תקין ולפיכך לא מדובר בתפועה שמקרינה מהצוואר"

מאחר ואני אחרי לידה אני מנסה לקשור את התופעה.
    באחת הכתבות באינטרנט בנושא נוירופתיה קראתי כי מחסור ב B12 עלול לגרום לתופעה :

" גורם נוסף העלול לעודד את הופעת המחלה הוא מחסור בוויטמינים בכלל, וויטמין B12 בפרט (המצוי בעיקר בבשר). צמחונים שלא כוללים בתפריט שלהם תחליפים ל- B12 ואנשים החולים במחלות שלא מאפשרות ספיגת B12 דרך הקיבה ולא מקבלים תחליפים, פגיעים יותר למחלה. מכאן, שתלונות בדבר נימול, שריפה, או כאבים בגפיים, בפרט ברגליים, עלולות להיות סימן למחסור בויטמינים.... "

עוד לפני הלידה היה קיים מחסור רב מאד בברזל וב B12 שהעמיק אחרי הלידה ( במהלך ההריון לא נלקחו תחליפים וגם לא היום), האם כייון אפשרי לדעתך ?

מאחר ובצעתי בדיקת רטנגן וEMG מה הבדיקה הרלוונטית הבאה?
    תודה רבה,
    אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידיים

ד''ר יונה יניב
    07/01/2010

הבדיקות הרלבנטיות הבאות הן ויט.B12 ותפקוגי בלוטת התריס (שגם היא יכולה להיות בעיתית לאחר הריון)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו