מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בכפות הידיים לאחר הריוןאור04/01/2010
שלום רב,
בדרך כטיפוס אנני נוטהלהגזמה-
כבת 33 , ארבעה חודשים אחרי לידה; שלשה חודשים לאחר לידה החלו כאבים בכפות הידיים: בעירה פנימית כאבים פיזים באגודל ובזרת בחלקים החיצוניים,
הבעיה הקשה בבוקר - ידי כאובות ומקומצות וונדרש מאמץ לבצע סגירה פשוטה של היד.
במהלך היום ישנם כאבים פיזיים בלחיצה פיזית על האזורים הכואבים.
מדובר בתופעה מקבילה בשתי הידיים.
בוצע צילום רטנגן שנמצא תקין
בוצעEMG שנמצא תקין
קראתי בפורומים שהורמוניים עלולים לגרום לנזקים מעין אלו ובכן על מנת להיכנס להריון טופלתי הורמונלית.
מה עושים? הכאבים לא פשוטים כלל? מהם כיווני החקירה הנוספים, אודה על חוות דעתכם המקצועית .
חשוה לי לדעת בבקשה מה הסיבות
בכבוד רב,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יונה יניב05/01/2010את צריכה לפנות לכיר' של היד ולהבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אור05/01/2010ראשית תודה.
בביקורי אצל הרופא היום הוא אמר שהוא לא יודע מה להגיד לי היות והבדיקות יצאו תקינות והפנה אותי ל ראומטולוגיה, מה דעתך? מה נכון יותר ? או מה המטרה של זה לעומת זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
ד''ר יונה יניב06/01/2010האם הEMG כולל בדיקת צוואר?
בינתיים נראה כי ראומטולוג היא הפניה טובה, ייתכן שגם נוירולוג כי כאבים בעלי אופי של שריפה, בדכ"ל מקורם נוירולוגי.
בנוסף האם היתה איזו חבלה?
איך נראית היד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ידיים לאחר הריון
אור06/01/2010תודה על התיחסותך;
היד ניראת רגיל ולא היתה חבלה ( מדובר בתופעה סימטרית).
בנוגע ל EMG אני מצטטת את הרופא " ה- EMG תקין ולפיכך לא מדובר בתפועה שמקרינה מהצוואר"
מאחר ואני אחרי לידה אני מנסה לקשור את התופעה.
באחת הכתבות באינטרנט בנושא נוירופתיה קראתי כי מחסור ב B12 עלול לגרום לתופעה :
" גורם נוסף העלול לעודד את הופעת המחלה הוא מחסור בוויטמינים בכלל, וויטמין B12 בפרט (המצוי בעיקר בבשר). צמחונים שלא כוללים בתפריט שלהם תחליפים ל- B12 ואנשים החולים במחלות שלא מאפשרות ספיגת B12 דרך הקיבה ולא מקבלים תחליפים, פגיעים יותר למחלה. מכאן, שתלונות בדבר נימול, שריפה, או כאבים בגפיים, בפרט ברגליים, עלולות להיות סימן למחסור בויטמינים.... "
עוד לפני הלידה היה קיים מחסור רב מאד בברזל וב B12 שהעמיק אחרי הלידה ( במהלך ההריון לא נלקחו תחליפים וגם לא היום), האם כייון אפשרי לדעתך ?
מאחר ובצעתי בדיקת רטנגן וEMG מה הבדיקה הרלוונטית הבאה?
תודה רבה,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהידיים
ד''ר יונה יניב07/01/2010הבדיקות הרלבנטיות הבאות הן ויט.B12 ותפקוגי בלוטת התריס (שגם היא יכולה להיות בעיתית לאחר הריון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?