מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשמח לקבל תשובהטל14/01/2010
זה בטח נשמע לכם קטן, אבל עבורי זה סיפור גדול: לפני 10 ימים סיפרתי לילדים סיפור וכשקמתי תקף אותי כאב חריף בברך. מאז אני צולעת מאוד, ולא יכולה לקפל את הרגל, וסובלת מזצים של כאב במיוחד בעת קיפול הרגל אל הירך. בבדיקת אולטרה סאונד הכל תקין למעט - בורסא סופראפטלרית - הודגם נוזל בכמות גדולה. הרופא מתעקש שיש המטומה, כמה טפשי, אבל רק אז קלטתי שכל לילה כשאני קמה לילדים אני נחבטת במיטה בחוזקה. לקחתי כמה ימים אטופן 400 פעמיים ביום. לא היה שיפור והחלפתי לארקוקסיה 60. אני משתדלת לנוח (יחסית לאמא שנמצאת בבית עם תינוקת שובבה). קיבלתי הפניה לעשות תומך ברך מסוג GENUTRAIN ולפיזיותרפיה. אין שום שיפור והאורתופד אומר שזה עלול לקחת זמן רב.
אני ממש בדכאון כי אני לא מסוגלת לנהוג ולהוציא את הילדים מהגן ולתפקד כמו שצריך. אני מרגישה שהרגל שוקלת 3 טון.
מאוד מאוד אשמח לקבל תשובה על שתי שאלות:
1. האם זהו הטיפול היחיד? אני זוכרת שבילדותי גם אבי סבל מ"מים" בברך, וקיבל זריקות קורטיזוןן. שאלתי את הרופא לגבי טיפול זה והוא אמר שהוא לא יאשר לבחורה צעירה כזה טיפול.
2. האם מותר לי לחרוק שיניים ולקפל בכח את הברך למרות הכאב כדי לנהוג ולעשות פעולות שונות?
3. האם הבעיה אכן עוברת לרוב בעזרת טיפול זה ואם כן בכמה זמן בדרך כלל מדובר?
תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ונפיחות בברך
ד''ר חגי אמיר20/01/2010שלום יעל.
אני מקוה שעד עתה את כבר מרגישה יותר טוב.
אולם כדאי ללכת לרופא המשפחה שיבצע מספר בדיקות לבדוק מה קרה ומדוע זה קרה.
בדיקות דם כמו תפקודי קרישה לודא שאכן הכל בסדר, או סרולוגיה שקיעת דם שיכולים לכוון לתהליך דלקתי שגרם לנפיחות הזאת.
אם הכל נישלל אז אפשר בהחלט להסיק כי היתה בעיה מכנית שגרמה לנפיחות.
אם הנפיחות נמשכת יותר זמן ניתן גם לבצע ניקור ברך ולדגום מהנוזל לבדוק מה הוא.
בקיצור יש מה לעשות. צריך ללכת לרופא המשפחה ולבצע ברור קטן.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אבי20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?