מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למה כשמדובר באנשים מבוגרים לאיצחק18/01/2010
שולחים אותם ל-MRI?למשל אני סובל קשות מכאבי גב תחתון לאחר זמןמה שלחו אותי ל-EMG בינתיים אובחנתי עH פרופסור מאוד מכובד שיש לי היצרות חמורה(ספיינאל ספינוזיס) בין חוליות L4-5 ואני זקוק לניתוח בגב! יש רופאים האומרים לי אל תיגע בגב לעומתם יש רופאים אחרים שאומרים לי כי במוקדם או במאוחר תיצטרך לעשות את הניתוח ואני מת מ-פ-ח-ד האיבחון הייה לפני שנה+ עכשיו אני רוצה לראות אים כל התרגילים וההידרוטרפיה וכירופרקטיקה שאני עושה באדיקות רבה עזרו לי או זה נותן לי דחייה כלשהיא עזרו לי במשו הכאבים החמירו לי והמיגבלות גם החמירו לי אבל אני ממש לא יודע מה קורה לי אני רוצה ומבקש MRI ולא מקבל אני חושב שזה מטעמי חיסכון ולא בגלל מצבי הרפואי אגב אני פוחד מניתוח בגב לכן אני עושה הכל כדי לא לעשות אותו כולל גרירת גופי התחתון עים רולטור והליכה מאוד לא יציבה עים אותו מכשיר רולטור על כל פנים מבקש אצת התיחסותכם לעיניין האים כדאי אולי אני אתרפא או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדקית MRI
ד''ר זאב פלדברין19/01/2010אין קשר בין הגיל וההמלצה לבצע MRI אך יש הגיון במניעה של בדיקות מיותרות שלא משפיעות על ההחלטה על סוג הטיפול . לא מבצעים MRI על מנת לאבחן האם יש שיפור לאחר תירגול . MRIמבצעים כאשר יש החלטה על ניתוח ואזי רוצים לקבל הדמיה נוספת . ההחלטה על ניתוח בדרכ לא נעשית על סמך ה MRI אלא על פי קריטריונים קלינים - כאב, הפרעה תיפקודית ועוד .
לכן כל עוד אתה לא מעונין בניתוח קרוב לודאי שאין סיבה לבצע בדיקת MRI .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?