os peroneus longus pain

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• os peroneus longus pain
    אבי
    20/01/2010

ד"ר שלום רב ,

לאחר תקופה ארוכה מאוד של כאבים עזים בקרסול שמאל הופנתי לצילום +us של קרסול שמאל .הממצאים על פי הרופא שבדק הייטב וביסודיות : "רגישות לטרלית של הקובואיד ויותר על פני איזור העצם הססמואידית של גיד PL משמאל " .

הרופא הסביר לי שיש לי כנראה דלקת בעצם שיושבת מתחת לעצם הקוביה ועצם זו קיימת "רק" בכ- 20 % מהאוכלוסיה .

המלצתו: פיזיוטרפיה , מדרסים וייתכן אף זריקת סטרואידים בביקורת הבאה .

אם תוכל להסביר לי מעט יותר על עצם זו והאם היא מועדת לבעיות ,האם זה מסוג הפגיעות שאורכות זמן? אני הולך הליכות ספורטיביות יחסית מרובות ומושבת כרגע מפעילות זו .

האם ניתן לעשות עוד משהו להאצת ההחלמה? האם הפיזיוטרפיה עוזרת בד"כ לסוג פגיעה זו?

אודה על כל אינפורמציה בנושא כי הכאב קשה מנשוא ,מטריד ומגביל מאוד אף בהליכה רגילה .

נ.ב

הכאב לא הגיב לארקוקסיה 90 מ"ג למשך עשרה ימים .כמו כן ,גם לקיחת ליריקה קבועה - לצורך שיכוך כאבי פריצת דיסק -לא מועיל לעניין הקרסול (לא כאב נוירופטי כנראה) .

מצטער על אריכות הבקשה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    os peroneus longus pain

הוספת תגובה

• כאבים בגידים הפרונאליים

ד''ר חגי אמיר
    20/01/2010

שלום אבי.
    כפי שאתה מתאר, נראה כי הכאב בעיקר על הגיד הפרונאלי. לדעתי המצאות העצם הסזמואידית הוא ממצא מיקרי. ההפך הוא הנכון, המצאות העצם מורידה מהחיכוך של הגיד באזור המצאותו.
    כאבים כגון אלה יכולים להיות קשורים לעיתים לבעיה בתנועתיות בין העצמות בחלק האחורי של כף הרגל ומתח מוגבר בגידים הפרונאליים.
    מצב זה ניקרא Tarsal coalition ויש לשלול המצאות בעיה זו אצלך.
    שווה בדיקה.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו