כאבים בגיד אכילס כתוצאה מטרקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בגיד אכילס כתוצאה מטרקים
    משה
    24/01/2010

שלום,
    אני מטייל כרגע בדרום אמריקה לאחר מספר מועט של טרקים שכללו נשיאת משקל רב והרבה עליות וירידות החלו לי כאבים באיזור גיד אכילס בשתי הרגליים (בעיקר בחלק התחתון).
    הכאב מופיע בהליכה בלבד והוא מתגבר ככל שאני הולך יותר-
    בנוספ בארץ, טרם הטיול, הייתי רץ למרחקים ארוכים (20 קמ ויותר)
    בעבר סבלתי מITB SYNDROM בשתי הרגליים
    ראוי לציין שאני מטייל עם נעליים מקצועיות בעלות מדרסי גבס בהתאמה אישית.
    פניתי ל2 רופאים במרפאה מקומית פה (בארגנטינה) ושניהם אמרו בבטחון רב שזה לא דלקת בגיד אכילס (אמרו שהוא לא קשה ולא נפוח אלה דלקת בחיבור התחתון שלו לעקב הם אמרו לי ליטול NSAID לקנות מדרסון הגבהה לעקב (קניתי ואני הולך עם זה) ולהתחיל בפיזותרפיה---ראו לציין לזכותם שהתחלתי פיזותרפיה באותו היום ואני עושה טיפול כל יום הכולל 5 דקות של ULTRASOUND בכל רגל;עוד מכשיר של תהודה מגנטית וזרמים חשמליים סהכ טיפול של שעה +ץ
    כרגע לאחר כמה ימים של מנוחה וטיפול אחד אני מרגיש שיפור קל- הכאב מופיע בעיקר שאני הולך עם נעליים---בהבדל משמעותי- בנוספ כשאני הולך הרבה אני מרגיש שהכאב מתפשט מהחלק התחתון של הגיד לכולו-
    בנוספ לטיפול שרשם לי הרופא אני מניח קרח כמה פעמים ביום למשך 10 דקות-
    רציתי לשמוע ממך חוות דעת על איבחון הפציעה לאחר קריאת התיאור הנ¨ל (ברור לי שכיוון שאינך יכול לבצע את הבדיקה בעצמך אתה מוגבל)ץ
    דעתך על הטיפול שניתן לי?--האם ישנם דברים נוספים שהייתה ממליצ לי לעשות כמו: מתיחות, תרגילי חיזוק, מישחות, עיסויים? וחשוב לא פחות זה איך אני מונע מפציעה שכזאת לחזור בשנית
    אשמח לקבל הכוונה לטיפול על מנת שאחלים בהקדם האפשרי.
    תודה מראש,
    משה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר יחזקאל טיטיון
    25/01/2010

נשמע כי אתה מקבל טיפול טוב.
    רצוי להוסיף לעניין תרגילי מתיחה לאכילס.
    צריך להמנע ממאמצים מה לעשות...טרקים ארוכים עם משא כבד, לא מתאימים לך כרגע.

בברכה - דר' טיטיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ לגבי המשך טיפול

משה
    27/01/2010

שלום
    תודה רבה על העזרה...לאחר שחקרתי רבות לגבי הפציעה מסתמן שהיא נקראת
    Retro calcaeneal bursitis או ACHILLES BURSITIS

הייתי שמח לקבל המלצה ממך לגבי טיבו לפני שאני פועל לפיו.

אני מנסה להבין במקביל איך הפציעה נוצרה, ממה שהבנתי יעול לקרות ממס' סיבות:
    1) נעליים - הנעליים שברשותי הן מהיקרות ומקצועיות ובנוספ אני נועל אותם עם מדרסי גבס בהתאמה אישית מה שכן עלול להיות בעיתי היא העובדה שאני נועל אותם כבר שנה בשימוש לא מאסיבי בכלל.
    2) מעבר לנעלים גבוהות- עד תחילת הטיול הלכתי בארץ רק עם נעלי ספורט או סנדלים וכאן רק עם הנעליים הגבוהות.
    3) הליכה לא נכונה- בטרקים שעשיתי עד עכשיו היו הרבה עליות, קראתי שמומלץ לעלות עליות בצעדים קטנים, ואני משום מה עשיתי בדיוק ההפך...ניצלתי את הכושר הטוב שלי ועליתי ממש מהר ובצעדים מאוד ארוכים שמבכינה ביומכנית זה מעלה את העומס על האכילסים.
    4) חולשה וחוסר גמישות בשרירי התאומים והסוליה- בעקרון אני חושב שהרגליים שלי חזקות מהממוצע, עקב הריצות והאימונים שעשיתי טרם הטיול- מה גם שהקפדתי על מתיחות לאחר אימונים ולאחר טרקים.

בכל מקרה, לאחר שהעליתי בפניך את הנתונים,לפי הבנתי, אשמח לשמוע המלצתך:
    לקנות נעליים חדשות? מדרסים חדשים? מהי הסבירות שזה נגרם כתוצאה מההליכה לא נכונה? לחזק את הרגליים טרם חזרתי לטייל?

אשמח לכל פיסת מידע ולהערכה מהניסיון שלך כמה זמן וכמה טיפולי פיזיותרפיה עלי לבצע טרם אוכל להמשיך הלאה?

מצטער על השאלות הרבות, אני מניח שאתה יכול להבין את מצבי הלא נעים.
    תודה רבה מראש,
    משה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו