מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות EMG הפוכות על רק חשד ל-CTSאלון26/01/2010
שלום,
אני נמצא בבירור לגבי חשד ל-CTS בכף יד ימין (אני שמאלי).
לפני כחמש שנים סבלתי משבר רדיוס דיסטלי שעל פי צילומי הרנטגן התחבר במלואו בעמדה טובה.
מאז השבר אני סובל מכאבים מתונים וחוסר תחושה קל בשורש כף היד שאמרו לי שייקח זמן עד שיעברו. לאחרונה התגברו ופניתי לבירור רפואי. MRI הדגים שני גנגליונים בשני חלקים של כף היד באספקט הפלמרי ומהצדדים של התעלה הקרפלית. הרופא אמר שהתלונות שלי אופייניות ל-CTS והפנה ל-EMG.
התוצאות של ה-EMG היו הפוכות לחלוטין - הרופא מצא Borderline CTS ביד שמאל שמעולם לא חשתי בה בשום בעיה ואילו ביד ימין שבה הבעיה לא נמצאו חריגות כלשהן ושום סימן לבעיה. הבהרתי לו שהבעיה ביד ימין ושאלתי אולי התבלבל והוא בדק שוב ושוב ואמר שזה המצב.
הרופא אומר שלפעמים התוצאות פשוט לא משקפות את מה שקורה בפועל ושלתלונות של המטופל יש יותר משקל, אבל אני ממש חושש ללכת לניתוח כי אולי הבעיה לא מאובחנת כראוי.
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CTS
ד''ר יונה יניב26/01/2010הרופא שלך צודק. בדיקת הEMG היא בדיקה עזר!!! בלבד. מה שקובע זו הבדיקה של הרופא. בכל מקרה אם אתה חושש אפשר כמובן ללכת לחוות דעת שניה ולהחליט. בכל מקרה אם הבעיה גבולית אפשר גם לנסות להשתמש בסד המקבע את שרש כף היד ביישור קל (כיפוף לצד הגבי של היד).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך חשובה !
אלון27/01/2010פתאום היום נזכרתי שלפני כמה שנים טובות נפצעתי במהלך העבודה ממברג קטן ביד ה"לא חולה" שנמצאו בה התוצאות החריגות הלא מוסברות. נדקרתי ממברג קטן שפגע לי בעצב בחלק ה"בשרני" שבהמשך לאגודל. בזמנו הלכתי לכירורג כף יד שאמר שאכן כנראה פגעתי בעצב ושאין יותר מדי מה לעשות עם זה ובמשך תקופה ארוכה תמיד הייתי מרגיש תחושת נימול שבסוף הסתגלתי אליה ולכן שכחתי ממנה.
האם זה יכול להסביר את התוצאות הלא מוסברות ביד הזו שכביכול דווקא היא הבריאה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?