תוצאות EMG הפוכות על רק חשד ל-CTS

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות EMG הפוכות על רק חשד ל-CTS
    אלון
    26/01/2010

שלום,

אני נמצא בבירור לגבי חשד ל-CTS בכף יד ימין (אני שמאלי).

לפני כחמש שנים סבלתי משבר רדיוס דיסטלי שעל פי צילומי הרנטגן התחבר במלואו בעמדה טובה.
    מאז השבר אני סובל מכאבים מתונים וחוסר תחושה קל בשורש כף היד שאמרו לי שייקח זמן עד שיעברו. לאחרונה התגברו ופניתי לבירור רפואי. MRI הדגים שני גנגליונים בשני חלקים של כף היד באספקט הפלמרי ומהצדדים של התעלה הקרפלית. הרופא אמר שהתלונות שלי אופייניות ל-CTS והפנה ל-EMG.

התוצאות של ה-EMG היו הפוכות לחלוטין - הרופא מצא Borderline CTS ביד שמאל שמעולם לא חשתי בה בשום בעיה ואילו ביד ימין שבה הבעיה לא נמצאו חריגות כלשהן ושום סימן לבעיה. הבהרתי לו שהבעיה ביד ימין ושאלתי אולי התבלבל והוא בדק שוב ושוב ואמר שזה המצב.

הרופא אומר שלפעמים התוצאות פשוט לא משקפות את מה שקורה בפועל ושלתלונות של המטופל יש יותר משקל, אבל אני ממש חושש ללכת לניתוח כי אולי הבעיה לא מאובחנת כראוי.

מה עושים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• CTS

ד''ר יונה יניב
    26/01/2010

הרופא שלך צודק. בדיקת הEMG היא בדיקה עזר!!! בלבד. מה שקובע זו הבדיקה של הרופא. בכל מקרה אם אתה חושש אפשר כמובן ללכת לחוות דעת שניה ולהחליט. בכל מקרה אם הבעיה גבולית אפשר גם לנסות להשתמש בסד המקבע את שרש כף היד ביישור קל (כיפוף לצד הגבי של היד).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך חשובה !

אלון
    27/01/2010

פתאום היום נזכרתי שלפני כמה שנים טובות נפצעתי במהלך העבודה ממברג קטן ביד ה"לא חולה" שנמצאו בה התוצאות החריגות הלא מוסברות. נדקרתי ממברג קטן שפגע לי בעצב בחלק ה"בשרני" שבהמשך לאגודל. בזמנו הלכתי לכירורג כף יד שאמר שאכן כנראה פגעתי בעצב ושאין יותר מדי מה לעשות עם זה ובמשך תקופה ארוכה תמיד הייתי מרגיש תחושת נימול שבסוף הסתגלתי אליה ולכן שכחתי ממנה.

האם זה יכול להסביר את התוצאות הלא מוסברות ביד הזו שכביכול דווקא היא הבריאה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו