מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בעבודה על פריצות דיסקתומר30/01/2010
יש לי שאלות שעליי לשאול אורטופד מוסמך בנוגע לפריצות דיסק אם מישהו שיכול לענות לי אני אשמח מאוד וזה יעזור לי בעבודה בהיקף 5 יחידות לבית הספר בו אני לומד, גם תשובה על שאלה אחת תועיל, בתודה מראש, תומר..
במצב של פריצת דיסק [אם זה חשוב, L3-L4-L5-S1, שלוש פריצות]
1.מה גורם למחלתו של המטופל?
2.איזה בדיקות מבצע האורטופד להיבחון פריצת דיסק?
3.אילו גורמים בקהילה מסוגלים לעזור למטופל בטיפול או בשיקום? וכיצד?
4.מהו הקושי, שאתה צופה, שיהיה לחולה בדרך להחלמתו?.
5.מה הטיפול שהיית מציע למטופל לו לא היתה מגבלה תקציבית או של נגישות המטופללמרכזים רפואיים אחרים?.
6.מהו סוג הטיפול שאתה ממליץ למטופל (כולל בדיקות,מעקב,שיקום ושינוי הרגליים)
7.האם אתה ממליץ לערב בני משפחה או גורמים אחרים על מנת להיעזר בהם בטיפול בחולה?
8.האם מוגבלתו של החולה תהיה זמנית או קבועה?
9.מהי המלצתך למניעת סיבוכים אפשריים אצל המטופל?
10.מתי על המטופל לפנות לאיש מקצוע לקבלת טיפול דחוף?
שוב תודה למי שיכול לסייע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד''ר זאב פלדברין01/02/20101. הגורמים לפריצת דיסק הנם רבים מדובר באי ספיקה של עמוד השדרה על רקע מכני גורמים תורמים הנם מכנים , תורשתים - הולך במשפחות ומחלות נלוות שבהם השכיחותגדולהיותר כגון בחולי סוכרת
2.הבדיקה הכי חשובה הנה בדיקה גופנית המצביעה על פריצת הדיסק יתר הבדיקות רק עוזרות לאבחן את הגובה המדויק של הפריצה .
3. הקהיל היא רק תומכת המטופל צריך לעזור קודם כל לעצמו .
4. החולה צריך לפעול לשיפור התיפקוד של הגו ורק הוא יכול לעשות זאת מדובר בבעית משמעת כמו במקרים של עישון.
5.התעמלות רפואית מתקנת כדוגמת פלדנרקיס ובמקרים מסוימים הידרוטרפיה .
6.הטיפול המומלץ הנו התעמלות שיקומית לשיפור התיפקוד של הגב רק במיעוט המקרים ישמקום לשקול ניתוח.
7.ניתן לערב בנימשפחה כתמיכה
8. תלויה הרבה בחולה האם הוא רוצה להבריאועד כמההוא מתאמץ
9. להתחעל לפעול לשיקום הגב מדית , להסיר גורמי סיכון כגון עישון , להזהר מסימני אזהרה
10. כאשר יש כאבים בלתי נסבלים או כאשר חל שינוי במצבו הנוירולוגי כוללהפרעה בסוגרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה!
תומר06/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אפשר
תומר06/02/2010עוד תשובות יעזרו גם, וגם באילו מקרים הידרוטרפיה אכן מומלצת? וכו.
למרות שגם התשובה הזאת עזרה מאוד, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?