שאלה חשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    ראובן
    21/02/2010

היי, אני עברתי ניתוח לפני כחודשיים לכריתה של עצם עודפת במפרק הירך, זה קרה לפני כשנה כתוצאה מתנועה חדה של הרגל ומשום מה נוצרה עצם קטנה במפרך הירך, לפי הרופא הניתח אותי מדובר בתנועה חדה של הרגל (כגון בעיטה בכדור וכ'ו') השריר בירך נמתח יותר מדי ותולש עצם אלייה הוא מחובר, מין הסבר רפואי שכזה אבל הבנתי את התהליך וכיצד זה קורה. הצלקת עדיין ישנה אך אין לי תחושה לכל אורך הירך מהמפרק ועד הברך (LFCN) וחייב לציין שהעצם נכרתה והניתוח די הצליח אך תחושתי לא חזרה ואני חושש אם תחזור בכלל. שאלתי האם התחושה תחזור וכיצד, האם זה תהליך או האם זה פשוט חוזר בבת אחת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• ירידה בתחושה לאחר ניתוח

ד''ר חגי אמיר
    21/02/2010

שלום ראובן,
    יכולות להיות מספר סיבות לירידה בתחושה לאחר ניתוח.
    כולן קשורות בדרך כלל בניתוח עצמו.
    בעת הניתוח לעיתים נימתח העצב שמעצבב את האזור הפגוע ואז ניתן לצפות שהתחושה תשתפר תוך מספר שבועות.
    לעיתים העצב ניקרע או נחתך בעת שעושים את החתך העורי או חיתוך פנימי, במיקרה כזה קיים שיפור עם הזמן אולם תמיד נישאר אזור קטן עם פגיעה תחשתית.
    לעיתים בעת הניתוח קיים לחץ על העצב השיטחי, מצב זה משתפר בדרך כלל תוך מספר ימים עד ששבועות.
    בכל מיקרה צריך סבלנות, ולהשאר במעקב אצל הרופא המטפל שימשיך ויעקב אחר מצבך.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו