בליטות גרמיות על העקבים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בליטות גרמיות על העקבים
    איילת
    13/10/2007

שלום רב,
    השאלה שלי היא האם ניתן לעשות משהו עם בליטות גרמיות על העקבים מאחורה בשתי הרגליים.
    התופעה קיימת כבר הרבה שנים ולא ברור ממה זה נובע. בטיפול האחרון קיבלתי משחה אנטי דלקתית ופיזיוטרפיה, ללא הצלחה. זה מפריע לי מבחינה תפקודית וגם אסטתית. באחד היעוצים שהייתי נאמר לי שזה הצטברות של נוזלים בין הרקמות ואין הרבה מה לעשות, האם זה אכן כך?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בליטות גרמיות על העקבים

הוספת תגובה

• בליטות גרמיות על העקבים

ד''ר דן צין
    27/10/2007

שלום איילת,
    בליוטת גרמיות על העקבים יכולות ללהפריע מאד בנעליים. לעתים אכן יש תהליך דלקתי מקומי כתוצאה מהלחץ המתבטא בהצטברות נוזלים מקומית ונפיחות.
    הפתרון השמרני הוא שימוש בנעליים שאינן לוחצות בעקב או במדרסים בעלי מבנה מיוחד אשר מרחיק את החלק האחורי של הנעל מהעקב. ניתן גם להביה מעט את העקב למניעת מתח בגיד אכילס.
    לעתים כל זה לא עוזר מספיק ואז צריך לנתח. בניתוח מורידים את העצם הבולטת ואם צריך גם מנקים את איזור החיבור של גיד אכילס לעצם העקב.
    בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו