שבר בצלעות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר בצלעות
    א'
    08/03/2010

שלום,
    אימי בת ה- 50 שברה לפני שלושה ימים שתי צלעות בצד ימין. היא הלכה לבית החולים ועשתה צילום, היא שוחררה והומלץ לה לקחת אלגולזין כמשכך כאבים.
    יש לציין כי היא מתלוננת על כאבים איומים, הרבה יותר מביום הראשון.. זה נורמלי??
    כמו כן, קשה לה נורא לנשום.. קראתי באינטרנט על סיבוכים בריאות ועל מצב של חזה אוויר וזה נורא נורא מדאיג אותי.. וכמו שאני מכירה את אימי היא לא תגיד כלום אם זה מחמיר... לאילו סימנים אני צריכה להיות ערה להם שמעידים על בעיה בריאות שדורשת פינוי לבית החולים ??

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבר בצלעות

הוספת תגובה

• שברים בצלעות

ד''ר חגי אמיר
    08/03/2010

שלום ח'.
    הכאבים אכן מחמירים בימים הראשונים, בדרך כלל שוכחים מעט לאחר בשבוע, ויתכן ויחמירו שוב בימים 10-14. חשיבות מירבית, לשמור לקחת נוגדי כאב בשפע בתקופה זו, ולהקפיד למרות הכאב, להניח יד על מקום השבר וכל שעה לבצע מספר נשימות עמוקות ושיעול חזק. הסיבה לכך היא, שבאזור השבר באופן טבעי יש התכווצות של השרירים, והריאה אינה מתרחבתומאוררת בצורה טובה באזור זה. לעיתים עלולה הריאה במקום זה לעבור תמת ולפתח דלקת כסיבוך מהשבר. בכל מיקרה תוך כששה שבועות הכאב ילך ויוקל בהדרגה, ולאחר בחדש חצי חדשיים הכאב יעלם. לעיתים הכאב יכול להמשך באופן חלקי עד שלשה חדשים לאחר השבר. על דאגה, בסוף גם זה עובר.
    בהצלחה ,
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו