ארתוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארתוסקופיה
    אורי
    09/03/2010

לפני כעשר שנים עברתי תהליך ארתוסקופיה, בעקבות כאבים בברך, וקרע סחוסי (מיניסקוס). מאז הפרוצדורה היה הכל תקין, למרות רגישות מסוימת בברכיים.

למרות רגישות יתר וכאב חד, אבל לא חזק, שהיה בברך ונמשך כשבועיים (מה שקרה מדי פעם בשנים האחרונות וחלף בתוך יום-יומיים בעבר), שיחקתי כדורסל, והכאב בעקבותיו התעצם מאד. מאחר שאני מכיר כבר את העניין, מן הסתם נוצר קרע נוסף, ואצטרך לעבור שוב תהליך אורתוסקופיה. גם בפעם הקודמת, אגב, פעילות ספורטיבית, וכדורסל בין היתר, גרמה לאותם סימפטומים ולקרע במיניסקוס.

וכאן שאלתי: קבעתי תור לאורתופד, מומחה לברכיים, שאיבחן וגם ניתח אותי בעבר. אלא שעד שאגיע לראות אותו אני בתור של כשלושה שבועות (נותרו לי עוד כשבועיים עד לפגישה).

האם פעילות לא קיצונית, כמו הליכה לשעה-שעתיים, או הליכות בהרים, יכולה להזיק? היא גורמת לכאב מתגבר, שגם אם הוא חזק מאד, אני יכול לעמוד בו. אני לא רוצה לוותר, למשל, על טיולי פריחה ואביב סבירים. השאלה היא אם הכאב הוא גם סימן לנזק נוסף? האם אני חייב לנוח?

ואולי פרט נוסף שיכול לסייע בתשובה: אני בן שישים, אבל בכושר פעילות סביר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ארתוסקופיה

הוספת תגובה

• כאבים בברך

ד''ר חגי אמיר
    11/03/2010

אורי שלום,
    אני לא הייתי מותר על טיולי פריחה.
    אבל לעשות זאת בחכמה, לא להגזים ולהיות קשוב לברכך הדואבת.
    אל תעשה דברים שגורמים לכאב רב, מתן את ההליכות בהתאם לכאב.
    טיול נעים
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו