רדימות ללא כאב בצד ירך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רדימות ללא כאב בצד ירך
    נעהו
    17/04/2010

שלום רב, לפני כחודש התחלתי לרוץ 3 פעמים בשבוע עם מאמן אישי לאחר הפסקה בת מספר חודשים. מאז שמתי לב כי החלה לי קבועה של העור באיזור החיצוני של ירך ימין אבל ללא כאב כלל, לא בירך ולא בגב. מה יכולות להיות הסיבות לכך? האם זה נשמע כמו סיפור הקרנה מהגב (יש תקופות שכן יש לי כאבים בגב אבל לא בתקופה האחרונה)? כיצד אוכל לעזור לעצמי בבית והאם רצוי שאמשיך לרוץ? (בנתיים אני ממשיך).
    תודה ושבת שלום, אביב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רדימות ללא כאב בצד ירך

הוספת תגובה

• השערה מסטודנטית

נגה
    18/04/2010

שלום אביב!
    אני סטודנטית לפיזיותרפיה- מציעה אפשרות שלעתים לא חושבים עליה. כמובן שהכבוד והתשובה הסופית ניתנים לדוקטורים המנוסים יותר..

בכל מקרה, הנה השערתי-
    עצבי הגוף יכולים להעניק עצבוב תחושתי, מוטורי (או שניהם).
    בירך קיים עצב תחושתי מאוד שטחי בשם - lateral cutaneous nerve of thigh, אשר פעמים רבות
    "נצבט"\ נלחץ על ידי שרירים או אפילו ביגוד הדוק מדי (ראה ערך ג'ינסים נמוכים מקו המותן...). התחושות המתקבלות במצב זה הן בדרך כלל נמלול ולאחריו ירידה בתחושה בגזרה המעוצבבת ע"י אותו העצב.
    במידה והרגל הדומיננטית שלך הינה רגל ימין , זה עשוי להסביר את הישנות התופעה בצד זה- האם אתה מקפיד על אימון סימטרי מבחינת העומסים, המתיחות, וכו'? האם אתה לובש ביגוד מיוחד לאימון, הדוק יותר? נסה להתייעץ בנושא גם עם המאמן.

בכל מקרה, אם אכן הולכים עם קו המחשבה שלי- בעיקרון אין לך מה לדאוג. בהחלט הייתי מנסה לנטרל את הפקטורים הלוחצים על העצב (לפי האמור לעיל), אבל לא מדובר פה בבעיה אקוטית ללא פיתרון. זו דעתי, ממרומי שנה ב'.. :)

שבוע טוב ובריא,
    נגה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושה בצד החיצוני של הירך.

ד''ר חגי אמיר
    18/04/2010

לא הבנתי מה בדיוק אתה מרגיש. קבועה?
    האם הכוונה לכוויה?
    באופן כללי מסכים לכל מילה שכתבה נגה.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה, לא שמתי לב לשגיאת הכתיב

נעהו
    18/04/2010

הכוונה הייתה לירידה בתחושה מקומית בצד הירך שהיא פחות או יותר קבועה אבל עם עוצמות משתנות. אינני לובש כלל בגדים שיכולים ללחוץ. האם מתיחות מתאימות אמורות לפתור את הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו