מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברכיים עקומות ו"קליקים" במפרקיםדני29/04/2010
שלום וברכה.
אני בן 19 גובה 1.60+קצת שוקל 58+- ויש לי פלאטפוס "קשה אך גמיש" (לפי הגדרת הרופא), עם מדרסים אורטופדיים מלפני 3.5 שנים.
יש לי שתי שאלות:
1) שמתי לב שהברכיים שלי עקומות קצת וחבר מבוגר ממני אמר שגם לו יש את זה וזה כנראה בגלל הפלאטפוס.
שאלתי היא האם עלי להימנע מעומס על הברכיים? האם לא לרוץ על אספלט (או בכלל)? האם עדיף לבחור בשירות צבאי שלא ידרוש מאמץ גדול מהברכיים?
עלי לציין שאני יחסית פעיל ומעולם לא הרגשתי כאב כלשהו בברכיים שנבע מפעילות ספורטיבית (גם אחרי מסלולי הליכה של יותר מ 6 שעות למיטיבי לכת..)
2) מאז שאני בן 13 בערך יש לי "קליקים" במפרקי שורש כף היד ובמפרקי הקרסול, בכולם בלי סוף. אם אני "משחרר" כמה ברצף מאותו מפרק מתחילה תחושה של אי נעימות.
אגב בכל מפרק ה"קליק" משתחרר רק ע"י סיבוב כף היד או הרגל לכיוון מסויים.
בנוסף מדי פעם יש לי קליקים בברכיים, אבל זה בערך פעמיים ביום..
האם זה בעייתי? האם יש להימנע מלשחרר את אותם קליקים ואם כן האם זה מספיק או שיש לפנות לטיפול כלשהו? כפי שציינתי מקודם אני יחסית בכושר ולא נראה לי שיש עניין לחזק עוד יותר את השרירים התומכים את המפרקים האלו.
תודה רבה! (וסליחה על האריכות..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים, וקליקים במפרקים
ד''ר חגי אמיר30/04/2010דני שלום:
1. לעניין הברכיים:
האם עלי להימנע מעומס על הברכיים? - לא עליך להתאמן באופן רגיל.
האם לא לרוץ על אספלט (או בכלל)? - לרוץ עם נעליים מותאמות לריצה גם על אספלט.
האם עדיף לבחור בשירות צבאי שלא ידרוש מאמץ גדול מהברכיים? - תלוי ברצונותיך ושאיפותיך לא קשור לברכיים.
בנושא הקליקים :
קליקים" במפרקי שורש כף היד ובמפרקי הקרסול, בכולם בלי סוף. אם אני "משחרר" כמה ברצף מאותו מפרק מתחילה תחושה של אי נעימות. - אם כך אל "תשחרר" אותם.
בנוסף מדי פעם יש לי קליקים בברכיים, אבל זה בערך פעמיים ביום. - קליקים בברכיים לא גורמים לנזק, יכול להיות בגלל המבנה המפרקי ורצועות שעוברות סביב המפרק.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?