פריקת אצבע רביעית ביד שמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריקת אצבע רביעית ביד שמאל
    שלמה זיו
    20/05/2010

אתמול פרקתי את האצבע הרביעית ביד שמאל.ניגשתי למיון בבית החולים כרמל לקבלת טיפול,והם
    הסדירו את הפריקה,וקבעו את האצבע באמצעות סד עם תחבושת שמגבילה את יכולתי להשתמש גם
    באצבעות הבריאות.הרופא אמר לי ללכת עם כף ידי השמאלית באופן מוגבה,וכמו כן הפנה אותי למומחה לכף יד להמשך טיפול מחשש לקרע ברצועות.הרופא גם אמר לי כי,כנראה יהיה צורך בקיבוע
    למשך של כחודש ימים ,אשר לאחריהם גם אזדקק לפיזיוטרפיה.
    לאור האמור לעיל יש לי מספר שאלות:
    1.האם אפשר לקצר את הטיפול מאחר ובעוד שבועיים אנו מחתנים את בננו,ואני רוצה להגיע לחתונה ללא מגבלות?
    2.אם לא ניתן לקצר את משך הטיפול - האם לא ניתן לעשות קיבוע שונה,שלא יגביל את כל פעילות היד אלא של האצבע בלבד?
    3.למה יש צורך ללכת עם כף יד מוגבהת,והאם חייבים זאת כל היום,בצורה מגבילה מאוד?
    4.מה יהיה הטיפול אם יתברר שהרצועות נקרעו,וכמה זמן יימשך?
    5.האם ניתן כבר להתחיל בפיזיוטרפיה או צריך להמתין עד ריפוי מלא של הפריקה?
    אודה לקבלת מענה לשאלותי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פריקה

ד''ר יונה יניב
    20/05/2010

בדכ"ל! פריקה של מפרק בינגלילי באצבע, לאחר החזרה - ייציב ואז - מפעילים מיידית תוך הצמדת האצבע הפגועה לשכנתה. אם לאחר ההחזרה האצבע אינה יציבה - שוב קבוע אצבע לאצבע אבל עם סד המגביל יישור. בכל מקרה לדעתי אין צורך בהרמת היד. החלמה מפריקה תלויה בעצמת החבלה לרצועות ויכולה להמשך הרבה זמן כולל נפיחות קבועה של המפרק. בכל מקרה ממליצה לפנות לכיר' של יד לברר את מידת היציבות של המפרק ולטפל בהתאם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת אצבע רביעית ביד שמאל

שלמה זיו
    20/05/2010

תודה על תשובתך המפורטת.
    יחד עם זאת אשמח אם תודיעיני אם קיימת אפשרות קיבוע לאצבע הפרוקה,מבלי לחבוש את כל כף היד,אלא רק את האצבע הפגועה וזו שלידה?
    לגבי הערתך שאין צורך בהגבהת כף היד - האם אין חשש להיווצרות בצקת באצבע הפרוקה?
    בברכה רבה,
    שלמה זיו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצבע

ד''ר יונה יניב
    23/05/2010

כן אפשר לקבע רק את האצבע וזו שלידה. אני אישית בעד הפעלה ולא קבוע.
    הבצקת לא תרד מהרמת היד אלא מהפעלת האצבע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו