בעיות בעמוד השדרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות בעמוד השדרה
    gabriel
    15/07/2010

שלום רב,

אני בן 25, לפני שנה הרמתי חפץ כבד, והרמתי אותו בצורה לא נכונה, כתוצאה מכך הרגשתי שמשהו זז בגב, כלומר בנקודה מסויימת בגב הייתה תזוזה של משהו, ומיד עזבתי את מה שהרמתי. לאחר חיפוש מידע באינטרנט, אני הבנתי שלפחות יש לי בקע דיסק בגב כתוצאה מהמקרה הנ"ל, לציין כי אני לא מרגיש בכאבים כתוצאה ממה שקרה.
    לפני 10 ימים, שוב קרה מקרה דומה, אני התכופפתי עד שהפנים היו במקביל לרצפה ושוב הרגשתי שמשהו זז בגב (בנקודה מסויימת בעמוד השדרה) וגם כאבים חלשים. לציין כי התזוזה בגב בפעם השניה הייתה יותר חלשה מהפעם הראשונה, וגם ייתכן שמדובר במקומות שונים בעמוד השדרה.
    עכשיו לאחר 10 ימים ועד לרגע זה אין כאבים (ואני מקווה שכך זה יימשך)
    לציין כי לפני שני המקרים הנ"ל לא היו לי בעיות בגב ואני בריא.
    אני מאוד מאוד מודאג ממה שקרה לפני שנה וממה שקרה לפני 10 ימים, אני מודאג אם כבר גרמתי נזק משמעותי, אשמח לדעת מה יכול להיות שקרה אצלי בגב? ואיך ניתן לדעת את חומרת הבעיה.
    ברצוני לציין כי לא נבדקתי אצל רופא בשני המקרים כי אין כאבים ואין לי על מה להתלונן לו. אבל בכל זאת אני מודאג, אני עדיין צעיר ולא רוצה לחיות כבר מעכשיו עם כאבי גב, ולכן אני מודאג אם כבר יש נזק משמעותי או אם הסיכויים אצלי לבעיות רציניות בגב יותר גבוהים עכשיו.
    אני גם ראיתי באינטרנט שבעיות בעמוד שדרה כולל בקע ופריצת דיסק גורמות להפרעות בתפקוד המיני, ומאז שידעתי את זה, אני בקריסה טוטאלית, זה גם מוריד לי את הבטחון העצמי.

ברצוני לדעת על סמך התיאור שלי מה הבעיה ואם מדובר בנזק משמעותי, בנוסף לכך האם בקע גורם להפרעות בתיפקוד המיני?
    אני מעוניין לבקר אצל רופא אורתופד, אבל האם ניתן להעריך את מידת הנזק על ידי בדיקה גופנית בלבד? או יש צורך בבדיקת סי טי? האמת היא שאני לא מעוניין בקרינה מיותרת בגיל צעיר, ולכן אשמח לדעת אם יש דרכים נוספות להערכת מצב הגב.
    אודה לכם על עזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בעמוד השדרה

הוספת תגובה

• בעיות עמוד השידרה

ד''ר חגי אמיר
    19/07/2010

גבריאל שלום.
    לדעתי לפני שתכנס לדכאון מלא על דברים שכלל לא צריכים להשפיע על חייך כדאי שתפנה לרופא המשפחה כדי שיוכל להסביר לך על מצבך ולהרגיע אותך. שכן סביר מאד להניח כי אתה בריא ושלם והגב במצב טוב. רק צריך לעשות מספר תרגילים לחזק אותו והכל יהיה בסדר.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו