דורבן פעם שניה בכף רגל שמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דורבן פעם שניה בכף רגל שמאל
    ארז כהן
    18/07/2010

אני בן 47, עוסק בריצות ארוכות מזה למעלה מ 10 שנים, עשיתי מספר מרתונים בעשור האחרון. בשלוש השנים האחרונות אני מתאמן למרתון על פי תוכנית מסודרת,אך כל פעם נאלץ לוותר על המרתון בעקבות סוגי פציעות שונות: שבר מאמץ, מתיחה של ההמסטרינגס, דורבן שחדזר פעם שניה ביתר חומרה באותה רגל בשנה האחרונה.
    עשיתי מדרסים ואני בביקורת אצל האורתוטיסט שמשנה בהתאם לצורך את המדרסים . הפיזיותרפיסטית שלי גילתה הבדל באורך הרגליים ולכן יש לי הגבהה קלה ברגל שמאל הקצרה.
    כיום אני נמנע מריצה קרוב לחמישה חודשים מתחילת מרץ. התחלתי לרכב על אופניים כפעילות אלטרנטיבית לשמירה על הכושר. בחודש האחרון נמנעתי אף מרכיבה ושבתתי מכל פעילות למשך חודש עד לפני יומיים.
    עלי להדגיש שכל הפציעות קורות ברגל שמאל שהיא הקצרה יותר וכמו כן הורגשה גם בירידה בכושר. לשם כך פניתי למרפאת ספורט בהדסה אופטימל אצל רופאת ספורט שהמליצה על בדיקה חוזרת של צריכת חמצן מירבית (שעשיתי במרפאת ספורט מאוחדת לפני כחמש -שש שנים),ובעקבות הפציעות אני ממתין שאוכל לחזור לכושר בריצה ואז אם אאצטרך אבצע את הבדיקה.
    כמו כן אני נוהג להחליף נעלי ריצה בזמן הנדרש ובהתאם לכף הרגל.
    כיום אני הולך עם נעלי ניו בלנס שחבר שסבל מדורבן המליץ, ואני מוריד אותם כל היום עם המדרסים
    אשמח לקבל יעוץ מקצועי למי עוד ניתן לפנות ומה עלי לעשות כדי לקצר את ההתאוששות לחזור לפעילות ולהימנע מפציעות בעתיד!!!
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיות נפוצות

chiway
    19/07/2010

ארז שלום
    אני מבין לליבך בהחלט לא נעים להפסיק פעילות
    שעושה לך כ"כ טוב על הלב . אך עם הגיל באים גם המכאובים
    דבר חשוב ששמתי לב שרשמת , זו תופעה שחוזרת לכן צריך להבין
    האם יש כאן דבר שאפשר לשנות מחיי היום יום שלך כמו : שינה , תזונה
    או אפילו יכול להיות שסביבת העבודה שלך מלחיצה ולכן אתה לא נפטר מהבעיה
    ואף המצב גורע .
    שמי ינון שושני ואני מטפל ברפואה סינית ומומחה לבעיות אורטופדיות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר יחזקאל טיטיון
    19/07/2010

לצערי לא נראה לי שיש מה עוד להציע לך. כנראה שהאימונים בעצימות אליה היית רגיל בעבר, כבר לא מתאימים לך היום.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו