שרירי אצבעות בכפות הרגליים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירי אצבעות בכפות הרגליים
    מ
    23/08/2010

שלום

יש לי בעיה שחוזרת על עצמה לעתים קרובות, שפתאום בהפתעה נתפסים לי השרירים באצבעות של כפות הרגליים, בעיקר בערב אך זה כבר קרה גם ביום, כל האצבעות מתעוותות ומתעקמות לחלוטין. זה מלווה בכאבי תופת, האצבעות נמשכות אחת על השניה ואני לא מצליחה לשחרר אותן ואת הכאב במשך דקות ארוכות.
    למעשה יש לי שתי שאלות-
    1. מה עושים כשזה קורה? האם יש דרך לשחרר את כף הרגל במהירות? זה כאב מאוד מאוד חזק ומתסכל ויכול לקחת גם רבע שעה או חצי שעה עד שיש הקלה... מה עושים?
    2. שאלה יותר חשובה- למה זה קורה? ממה זה יכול לנבוע?

זו תופעה שמטרידה אותי כבר שנים וזה רק מחמיר
    אשמח לתשובות
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כיווץ שרירים

ד''ר חגי אמיר
    23/08/2010

שלום מ.
    כיווצי שרירים מופיעים בדרך כלל כשלשרירי יש ירידה בכמות האנרגיה שלו, (עייפות השריר) או בחוסר איזון במלחים מסויימים בגוף.
    כדי להגביר את כוח השרירים יש לתרגל אותם בהדרגה. כדאי לשאול מדריכי כושר על השרירים הספציפיים שרוצים לחזק, ולבצע תרגילים מכוונים מידי יום. כמובן בהדרגה כדי לא לגרום להחמרה במצב.
    כדי להיות בטוחים שכל המלחים הדרושים לשריר כגון מגנזיום ואבץ, נמצאים ברמה מספקת, ניתן לבדוק את רמותיהם אצל רופא המשפחה.
    אולם בכל מיקרה לא יזיק לשטות חצי כוס של טוניק כל ערב. זה יכול לשפר את המצב.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו