מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתיחה ברצועות שלא עוברת, מה לעשות?גיא25/10/2010
שלום,
בתאריך ה04.09 שיחקתי כדורגל ובמהלך המשחק נקעתי בצורה חזקה את הרגל בפעם הראשונה.
זה מה שהאורתופד רשם (אני חייל): "המטומה לטרלית בקו הסוליה ניכרת מעל aftl+cfl, אין רגישות אחורית. רגישות מדיאלית לא משמעותית. רגישות בקדמת הקרסול ובהפעלת גידים מיישרים. כאב ניכר בתנועות קרסול (כל התנועות). מתהלך בעזקת קביים ללא דריכה."
כל זה היה לפני חודשיים וכעת מן הסתם אני כבר הולך.
בטיפשותי לא טיפלתי בזה כמו שצריך ולא נחתי יותר מדי. בשבוע האחרון רק התחלתי לעשות פיזותרפיה כל יום, לשים קרח ומגן אלסטי שיקבע לי את הרגל. עד עכשיו אני לא מרגיש שום שיפור, עדיין יש לי כאבים, אני לא יכול לעשות כלל ספורט, והקרסול שלי עדיין נפוח.
זה הגיוני שכמעט אחרי חודשיים הקרסול עדיין נפוח ועדיין יש כאבים? מה אני יכול לעשות כדי להחלים הכי מהר?
כמו כן הלכתי עוד פעם לאורתופד צבאי שכלל לא עזר לי, כדאי לי ללכת לאורתופד פרטי? האם יש צורך??
תודה רבה על העזרה, אני מרגיש כבר חסר אונים ואשמח לתשובך המהירה.
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב מאוד בבקשה תענו.
גיא27/10/2010בבקשה עזרה, אני בצבא ואף אחד לא עוזר לי שם רק זורקים אחראיות מאחד השני, וככל שהזמן עובר אני מרגיש שהרגל שלי "נדפקת" יותר..
בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה במסטודנטית לפיזיותרפיה
נגה27/10/2010הי גיא,
שמי נגה, ואני סטודנטית שנה ג' לפיזיותרפיה. כמובן שתשובתי לא באה להחליף את זו של הרופאים המנהלים את הפורום, אבל נראה שאתה מאוד מוטרד מהנושא- אז עד שתקבל מהם תשובה, אתה מוזמן לקחת את שלי בחשבון.
נקע בקרסול עם המטומה (=שטף דם) הוא למעשה קרע של הרצועות התומכות בקרסול
(יכול להיות בדרגות שונות של חומרה- קרע חלקי\ קרע מלא לכל רצועה בפני עצמה) .
בנוסף, בהסתמך על העובדה שבמשך תקופה לא יכלת לדרוך כלל, אני מניחה כי קרסולך עבר טראומה לא פשוטה, וחודשיים הוא בהחלט פרק זמן אשר הגיוני שתסבול בו, במיוחד נוכח העובדה שהתחלת את הטיפול מאוחר יחסית.
לכן , העצה הכי חשובה שאוכל לתת לך- היאזר בסבלנות והיצמד להוראות הפיזיותרפיסט המטפל בך. אתה יכול לנסות ולבקש טיפולי אולטראסאונד \ קומפרסים חמים (יעזרו בהורדת הנפיחות ממנה אתה סובל)\ אלקטרותרפיה (טיפול באמצעות חשמל), אם טרם ניסית אותם.
ורק עוד עצה קטנה לסיום- גם כשתחלים והכאבים יעברו, זכור כי מעתה והלאה הרצועות יהיו פגיעות יותר מבעבר- לו הייתי אתה, הייתי משתמשת בתחבושת אלסטית במהלך הפעילות הספורטיבית כדי למנוע נקעים חוזרים.
מקווה שעזרתי- החלמה מהירה.
נגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גיא28/10/2010דבר ראשון אני מאוד מעריך את העזרה שלך, תודה רבה!
דבר שני, להערכתך כמה זמן זה ייקח עד שאני יוכל לחזור לחיים "רגילים", כלומר אני אמור ליסוע לתאילנד בדיוק עוד חודש, האם עד אז לפי הערכתך כמובן, הרגל אמורה להחלים ?
ומזה בדיוק קומפרסים חמים, עדיין לא התחלתי ללמוד רפואה :)..
תודה לך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרסול
נגה30/10/2010היי גיא!
ראשית, שמחה לעזור. בכיף :)
אני לא באמת יכולה לתת לך הערכה ולומר לך מה יהיה מצב הרגל שלך בעוד חודש,
כי אלו דברים שצריכים להיאמר רק לאחר בחינה הרבה הרבה יותר מקיפה של מצבך , ולא לפי התכתבויות בפורום.
מה שכן, באופן כללי ניתן לומר שאם תיצמד להוראות הפיזיותרפיסט- בתוך חודש אתה אמור להרגיש שיפור ניכר במצבך. אבל אתה צריך להיות ילד טוב.
אנחנו צריכים לזכור ש"החלמה" מפגיעה היא תהליך הדרגתי (ואינדיבידואלי מבחינת משך הזמן, אבל בכיוון של מספר שבועת-חודשים), כלומר שבמשך התקופה הקרובה תרגיש שאתה מסוגל לעשות דברים שקודם לא יכולת, אבל זה לא יהיה ב"בום". לכן אתה גם צריך להיזהר ולשמור על הרגל, כי קשה מאוד להעריך כמה עומס היא תוכל לשאת.
לכן, בקשר לטיול בתאילנד- תלוי מה בא לך לעשות. אם אתה בעניין של בטן-גב על חופים- אתה יכול לעשות את זה גם קטוע רגל. טרקים ארוכים ברגל? אולי בפעם הבאה.
היה קשוב לעצמך -אם אתה חש בכאב- זה הגוף שאומר לך לעצור. גרב אלסטית תקל עליך.
לגבי קומפרסים חמים- הכוונה היא להשרייה של האזור הפגוע בתוך כל דבר בעל טמפרטורה גבוהה (40-42 מעלות) מזו של הגוף. זה יכול להיות אמבט מים חמים, כרית חימום או כל דבר דומה. הרעיון מאחורי זה הוא האצת זרימת הדם לאזור הפגוע, מה שמסייע הן בהורדת הבצקת והן בהולכה ופינוי של חומרים שונים אל האזור וממנו- ובעיקרון זה מאיץ את ההחלמה. נהוג לעשות אותם למשך 15-20 דקות, אם תוכל אחת ליום- זה מעולה.
החלמה מהירה וקלה..
נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי גיא אני לא אורתופד אבל אני...
עדן29/10/2010יכול ללמד אותך דבר או שניים.
דבר ראשון הוא רשם לך: "כאב ניכר בתנועות קרסול (כל התנועות)", השאלה שנשאלת האם עשית צילום ומצאו שברים או סדקים? לפי מה שאני מניח לא מצאו כי לא עשית צילום. תקשיב אני לפני שנה בסוף מסיבה שרקדתי ברייקדאנס כולם קפצו מהבמה ליופי של הסיום והיה חושך ונחתתי מגובהה שלוש מטר לא נכון, ועיקמתי את הכף רגל. אין שבר אין סדק פשוט הכל קיבל מכה ונמעך אתה מבין? לא כל דבר זה שבר או סדק. שאתה מקבל מכהה, כל האיזור נמעך- עורקים, גידים, שרירים, עצמות הכל מתכווץ ולוקח לגוף לתקן את זה. אני במשך חודשיים בקושי הצלחתי ללכת וגם אחרי!!!!. הרבה יותר גרוע משלך!. אבל הזמן עבר והגוף תיקן את המצב שם, וכעבור 4-5 חודשיים הכל חזק לקדמותו. אין מה לעשות, זה המקסימום מהירות שהגוף שלך יכול לתקן מכה, תלוי בחומרת הפגיעה.
דבר שני. תכיר מושג חדש בגוף האדם: ברגע שיש נפיחות זה אומר שהעורקים\ורידים הרחיבו את עצמם פי כמה וכמה במקום הפגוע כדי שתנועת החלבונים (שיתקנו את המקום) יגיעו בקלילות. לכן כל עוד נפוח- זה אומר שהגוף יתקן לך את הפצע. ולמה כואב? כי בגלל שמאוד נפוח שם יש לחץ גדול על כל איזור המכה וזה מכאיב לעצבים שם ובגלל זה כואב.
רק שיפסיק לכאוב לך סימן שאתה בריא בעיקרון. וזה שאמרת שאין שיפור זה לא בגלל שהגוף שלך מתקן את המכה 24 שעות ביממה בשבילך, הגוף שלך לא מזניח אותך אל תדאג, פשוט זה מה שהגוף שלך המסקסימום שהפיק מעצמו. רק שתידע שאם תעשה פעילות אירובית בזמן ההחלמה לדוגמא אופניים, לא משהו שהקרסול יכאב, אז ההחלמה תזדרז, כי הדופק יעלה ומהירות הסילוק חומרים והכנסתם לאיזור הפגוע תגדל. אבל לא לעשות 4 שעות אופניים אחרת הגוף יתעייף וההפך, יהיה לא יותר קשה לתקן.
זה הגיוני שכמעט אחרי חודשיים הקרסול עדיין נפוח ועדיין יש כאבים? מה אני יכול לעשות כדי להחלים הכי מהר? כן, זה מהירות התיקון של הגוף שלך אתה לא קוסם וגם אני סבלתי אותה תקופת זמן בדיוק כמוך, לגבי שאלה 2- לא. אם אתה רוצה לשהות בתא לחץ אתה יכול. השאלה מי ייתן לך.
כמו כן הלכתי עוד פעם לאורתופד צבאי שכלל לא עזר לי, כדאי לי ללכת לאורתופד פרטי? האם יש צורך?? האורתופד הצבאי לא יכול לעזור לך אם אין שבר או סדק שאז הוא שם לך גבס. לגבי שאלה 3- לא. האורתופד הוא לא קוסם או רופא שנותן כדור קסם ואתה מחלים לגמרי אחרי יומיים, זה מה שהגוף שלך מסוגל לתקן בזמן מסויים, זה כמו מי שעבר תאונה- לוקח לו לפעמים גם 3 שנים להשתקם.
לגבי להרגיש חסר אונים? גם אני הרגשתי ככה, כולנו מרגישים ככה שנדפק לנו ולא כמו שרצינו שיהיה. ואני שנפצעתי היה לי דופק 56 פעימות במנוחה אז תאמין לי שהגוף שלי היה בשיא הכושר וגם לקח לי 3 חודשים להחלים עד לריצה. החלמה מהירה.
והצעה אישת לסיכום, לעולם אל תיסע לטיול כאשר כואב לך בגוף משהו שלא בשליטתך, אתה תאבד את כל ההנאה מהטיול ושנים אחרי זה תצטער על החוויה שפספסת. הייתי מציע לחכות עד שתרגיש מצויין עם עצמך בכל מחיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת אופטימיות
גיא30/10/2010דבר ראשון תודה על התגובה והזמן השלך.
את האמת נתת לי קצת אופטימיות, עד עכשיו אני שומע מרוב האנשים שהיו להם בעבר נקע שתוך 3-4 ימים הם חזרו למוטב ורק אני כבר חודשיים סובל.
יכול להיות באמת, במיוחד בגלל שזה הנקע הראשון שלי, שלוקח לרגל הרבה יותר זמן להתרפא.
בכל מקרה ממחר אני הולך לעשות רעש בצבא עד שאני ייראה אורתופד שבאמת יבדוק לי את הרגל ולא יחליט רק אם לתת גימלים או לא ואני יתעקש על MRI או CT.
כרגע אני מנסה כמה שיותר לנוח ושם על הקרסול מדי פעם איר-קאסט למרות שזה קצת כואב ככה שאני לא יודע עד כמה הוא עוזר.
נגה, בדקתי את מה שאמרת, ולא כל נקע שיש בו שטף דם זה קרע ברצועה..2-3 אנשים שהיו להם נקע בעבר אמרו לי שהיה להם גם שטף דם וכלל לא היה להם קרע ברצועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לגיא
נגה31/10/2010אוקיי, שתי הבהרות-
לא כל שטף דם בקרסול הוא בהכרח קרע ברצועה \ רצועות.
אבל- בעת טראומה קשה לקרסול שגורמת לקרע ברצועות, באחוז המכריע של המקרים יתלווה גם שטף דם (כתוצאה מפגיעה בכלי דם סמוכים).
"נקע" בשפת העם הוא כינוי לקרע ברצועות הקרסול. קרע אינו חייב להיות מלא, הוא יכול להיות גם חלקי (ממש כפי שההגדרה "מתיחה" של רצועות מתארת למעשה קרע חלקי של שלהן, ולא מתיחה הלכה למעשה), ולכן ציינתי שקיימות דרגות חומרה שונות.
סביר להניח שהאנשים איתם התייעצת לא הופנו לבדיקות הדמייה שהיו מדגימות את הקרעים, פשוט כי זה לא חלק מנוהל הטיפול בנקע, ולכן הם לא מודעים לכך.
בגלל זה אני גם לא כל כך מבינה את הרצון ללכת לאורטופד על מנת שיפנה אותך ל CT או MRI - ראשית, קח בחשבון שעד שתקבל MRI דרך הצבא, כבר תספיק לשכוח שאי פעם שתית שייק מנגו בקופנגן.
שנית, וחשוב מכך-תפקיד בדיקות ההדמייה הוא לסייע באבחון, ואצלך כבר יודעים בדיוק מה יש. עכשיו צריך לטפל ולחכות. (במאמר מוסגר- אם מישהו אי פעם יבוא אלי ו"יתעקש" על משהו, אשמח לעקם לו את הקרסול השני. אנחנו מבקשים יפה, כן?)
בנוגע לאיירקאסט- הוא אביזר קיבוע, אשר נועד לתמוך בקרסול בזמן הליכה. אין טעם "לשים אותו על בקרסול מדי פעם" בזמן מנוחה.
שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתיחה ברצועות שלא עוברת, מה לעשות? - תגובה
ד''ר חגי אמיר05/11/2010גיא נגה ועדן שלום.
לעונג היה לי לקרא את השאלות ואת התגובות של שלשתכם.
נגה, כל מילה - בול. אשמח אם תיצרי קשר.
עדן , עצות מופלאות של אדם שעבר ארוע קשה וחוה את ההחלמה בצורה בריאה ושלמה, כל הכבוד, ויישר כוח על העזרה והסיוע שאתה הגשת.
גיא, שמע לנגה, היא למדה היטב, שולטת בחומר וכל מלה שוה זהב.
בהצלחה.
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתיחה ברצועות שלא עוברת, מה לעשות? - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון25/11/2010נשמע שאתה סובל מנקע רציני הדורש טיפול.
בקש הפניה למרפאת קרסול וכף רגל, שיראה אותך מומחה לבעיות קרסול וכף רגל.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפציעה ברצועות הקרסול!!!
הוד07/09/2013שלום נגה, אני ילד בן 13 משחק כדורגל בקבוצה באופן קבוע. לצערי באימון לפני שבועיים בעטתי ברצפה והרופא אמר לי שמתחתי את הרצועות. אני כבר שבועיים לא מתאמן ולא משחק בשל הפציעה. עשיתי הכול כדי שזה יעבור לדוגמה: 24 שעות ראשונות קרח, אחר כך קומפרסים חמים עם מלח גס,אני מורח משכה אנטי דלקתית שנקראת אמזון בכול לילה לפני השינה. האיתי רוצה לדעת את דעתך מה לעשות כדי להבריא יותר מהר. תודה מראש הוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתיחה ברצועות הקרסול עזרה דחופה!!!
הוד07/09/2013שלום לכם , אני ילד בן 13 משחק כדורגל בקבוצה באופן קבוע. לצערי באימון לפני שבועיים בעטתי ברצפה והרופא אמר לי שמתחתי את הרצועות. אני כבר שבועיים לא מתאמן ולא משחק בשל הפציעה. עשיתי הכול כדי שזה יעבור לדוגמה: 24 שעות ראשונות קרח, אחר כך קומפרסים חמים עם מלח גס,אני מורח משכה אנטי דלקתית שנקראת אמזון בכול לילה לפני השינה. האיתי רוצה לדעת את דעתך מה לעשות כדי להבריא יותר מהר. תודה מראש הוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?