ברכיים עקומות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברכיים עקומות
    יונתן
    31/10/2010

שלום רב. אני בן 34 במצב בריאותי תקין. מאז ילדותי הברכיים שלי עקומות.
    לקראת הצבא כאשר הברכיים החלו להציק לי בצעתי מספר בדיקות שכללו צילומים. אורטופדים איתם התייעצתי ציינו ששתי הפיקות שלי "מתנשקות" ועוברות מסלול בצורת
    "S" כאשר הברך מתכופפת. את המונח המקצועי איני זוכר. לדבריהם לא ניתן למנוע את הבעיה שרק תלך ותחריף עם הגיל והם לא המליצו על ניתוח - לפחות עד שלא תהיה ברירה אחרת - כלומר שאיכות החיים תהיה כל כך נמוכה שכדאי יהיה לקחת סיכון ולנתח. כיום איני מסוגל כמעט לרוץ למשך יותר משתי דקות ועמידה ממושכת או עליה במדרגות מעייפות אותי יחסית מהר. ניסיתי פלדנקרייז אך התייאשתי די מהר. מה ניתן לעשות כדי לטפל בברכיים ? - אני מוכן ורוצה לקבל כל סוג של טיפול שיכול להועיל. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברכיים עקומות

הוספת תגובה

• ברכיים עקומות - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    05/11/2010

יונתן שלום,
    קיימים טיפולים ותרגילים פיזיוטרפיים המחזקים את השרירים המייצבים את הפיקה. הדבר תלוי כמובן במבנה השרירי שלך ובשרירים המייצבים את הפיקה.
    חלק מטיפולים אלה עוזרים יותר וחלקם פחות, חלקם יכול לתת עזרה לטווח קצר וחלקם וטווח ארוך יותר, וחלקם לא יועיל כלל ולא יהיה מנוס מניתוח.
    את ההחלטה אם ומתי "תירצה" להגיע לשולחן הניתוחים רק אתה יכול לקבל. לפי נסיבות ואורח החיים הספורטיביים שאתה מנהל.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך

יונתן
    05/11/2010

1. האם ייתכן שניתוח לא בהכרח ישפר את המצב ?
    2. האם יתכן שארצה שיבוצע ניתוח אך הרופא לא ימליץ על כך ?
    3. האם מנסיונך מדובר בהחלמה ממושכת לאחר ניתוח שכזה ?
    4. האם יש לך ניסיון בטיפול במקרים דומים ? במידה וכן אשמח להגיע לבדיקה
    במרפאה שלך.
    תודה,
    יונתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו