שאלה לגבי כאבים רדיקולריים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי כאבים רדיקולריים
    אלכס
    03/11/2010

שלום רב,
    יש לי שאלה - אני סובל מכאבים תכופים בגב התחתון מצד ימין, כאבים אלו מקרינים לי על רגל ימין - בצידה האחורי לכל אורכה, לרבות מתחת לברך ומעל הקרסול.
    הרופא המטפל שלח אותי לבצע צילום CT וכתב בהפניה כאב רדיקולרי בפיזור S1. רציתי לדעת מה זה אומר? האם זה קשור לפריצת דיסק?
    בתודה
    אלכס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה לגבי כאבים רדיקולריים - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    04/11/2010

שלום אלכס
    היציאה של עצבים היא מעמוד השידרה . לאחר יציאתם הם מתאחדים ומתפצלים עד שהופכים לעצבים שמגיעים ליעדם בגפיים ובגוף.
    קבוצת סיבי עצב שיוצאת מחוט השידרה עם יציאתה ומעברה דרך הנקב המיועד בעמוד השידרה אל הגוף ניראת שורש. בלועזית RADICLE או ROOT.
    כאשר הפיזור של הפגיעה הנוירולוגית מתאימה לעצבים היוצאים מגובה מסויים בחוט השידרה אנו קוראים לזה כאב רדיקולרי.
    כאב זה אופייני בכל פגיעה מכל סוג שהוא בגובה האנטומי של יציאת השורש מחוט השידרה. יכול להיות מכאני, דלקתי , זיהומי , גידולי. וכו'...
    המטרה בד"כ למצא מה הגורם לכאב הרדיקולרי ולטפל בו.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אלכס
    05/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו