יש לי שיטפי דם תת עורי לאחר נפילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי שיטפי דם תת עורי לאחר נפילה
    יצחק
    06/11/2010

קשה בחדר הרחצה והשירותים,זה הולך ומיתפשט וגם מיצטמצם נישלחתי לחדר מיון מיד לאחר הנפילה ע"י רופא המישפחה נעשו לי צילומים ולא נימצא שבר או משו שכזה( ברוך השם) כואב לי מאוד היו לי מעט מאוד סימנים שכאלה,\ ולאחר מכן זה הלך וגבר עד שנישלחתי שוב ע"י רופאת העור למיון ושוב לאחר בדיקות של הדם והשתן לא נימצא שום מימצא מפליל מלבד כמובן הטראומה אותה עברתי יתכן שזה בגלל הנפילה אים כן למה זה מופיע בעיקר ולא רק בשמאל אלא גם בצד ימין,על כל פנים נישללה פריחה ונאמר לי כי זה שטף דם תת עורי וכמו שזה בא כך זה יעלם,
    לשאלה :
    האים יכול להיות כי בגלל אותה טראומה של הנפילה קיבלתי את שטפי הדם הרבים וניראים כמו פריחה ?
    והאים ניתן בכלל לתת לנו הסבר מהוא אותי שטף דם תת עורי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שיטפי דם תת עורי לאחר נפילה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    08/11/2010

שלום יצחק.
    לאחר חבלה יכול להווצר שטף דם תת עורי.
    ראשית בימים הראשונים הדם מתחיל לנדוד דרך הרקמה התת עורית לאזורים נמוכים אליהם הוא יכול להגיע. זה לוקח יומיים שלשה. אז מופיעים כתמים גדולים שחורים כחלחלים תת עוריים. הגוף מתחיל לפרק את מרכיבי הדם שבתוך ההמטומה(שטף הדם), וההמוגלובין שבתוך תאי הדם האדומים נשפח לרקמה ומתחיל להתפרק. בתחילה לאחר כשבוע מהחבלה החבלה מקבלת צבע צהבהב, ותוך שלשה עד חמישה ימים נוספים הבילירובין(חומר הפירוק של ההמוגלובין) שהוא צהוב מתחיל להתפרק גם הוא על ידי חומרים בריקמה, והופך לביליברדין, שהוא ירקרק, אז רואים את הצבע הירקרק תחת העור. תוך כשבועיים ההמטומה ניספגת כולה ונעלמת.
    נקוה שכך גם יתקמו הדברים אצלך.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו