מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יש לי שיטפי דם תת עורי לאחר נפילהיצחק06/11/2010
קשה בחדר הרחצה והשירותים,זה הולך ומיתפשט וגם מיצטמצם נישלחתי לחדר מיון מיד לאחר הנפילה ע"י רופא המישפחה נעשו לי צילומים ולא נימצא שבר או משו שכזה( ברוך השם) כואב לי מאוד היו לי מעט מאוד סימנים שכאלה,\ ולאחר מכן זה הלך וגבר עד שנישלחתי שוב ע"י רופאת העור למיון ושוב לאחר בדיקות של הדם והשתן לא נימצא שום מימצא מפליל מלבד כמובן הטראומה אותה עברתי יתכן שזה בגלל הנפילה אים כן למה זה מופיע בעיקר ולא רק בשמאל אלא גם בצד ימין,על כל פנים נישללה פריחה ונאמר לי כי זה שטף דם תת עורי וכמו שזה בא כך זה יעלם,
לשאלה :
האים יכול להיות כי בגלל אותה טראומה של הנפילה קיבלתי את שטפי הדם הרבים וניראים כמו פריחה ?
והאים ניתן בכלל לתת לנו הסבר מהוא אותי שטף דם תת עורי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטפי דם תת עורי לאחר נפילה - תגובה
ד''ר חגי אמיר08/11/2010שלום יצחק.
לאחר חבלה יכול להווצר שטף דם תת עורי.
ראשית בימים הראשונים הדם מתחיל לנדוד דרך הרקמה התת עורית לאזורים נמוכים אליהם הוא יכול להגיע. זה לוקח יומיים שלשה. אז מופיעים כתמים גדולים שחורים כחלחלים תת עוריים. הגוף מתחיל לפרק את מרכיבי הדם שבתוך ההמטומה(שטף הדם), וההמוגלובין שבתוך תאי הדם האדומים נשפח לרקמה ומתחיל להתפרק. בתחילה לאחר כשבוע מהחבלה החבלה מקבלת צבע צהבהב, ותוך שלשה עד חמישה ימים נוספים הבילירובין(חומר הפירוק של ההמוגלובין) שהוא צהוב מתחיל להתפרק גם הוא על ידי חומרים בריקמה, והופך לביליברדין, שהוא ירקרק, אז רואים את הצבע הירקרק תחת העור. תוך כשבועיים ההמטומה ניספגת כולה ונעלמת.
נקוה שכך גם יתקמו הדברים אצלך.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?