מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Pvns בקרסולאדם מימון13/12/2010
אני חייל בן 20 בשנה האחרונה לשירות שלי. אני סובל מבעיות רגליים מאז שאני זוכר עצמי. יש לי פלטפוס חמור ברגל וזה גורם לי כאבים בעמידה ממושכת והליכה. אני התגייסתי עם פרופיל 64 עם סעיף ליקוי של פלטפוס בלבד. הייתי ג'ובניק ורציתי לתת יותר אז ניסיתי לעלות פרופיל בשביל לעבור לתפקיד לוחמה. בשביל לעלות פרופיל ביקשו שאעשה בדיקת ct כדי לבדוק אם יש לי קואליציה טראסלית. מה ct עלה שהכל תקין אז העלו לי פרופיל ל82 . לאחר חצי שנה בשירות מכן לתפקיד לוחמה והיו לי כאבים אבל נשכתי את השפתיים מה שנקרא. ניסיתי להוציא אישור לנעלי הרים דרך הצבא. אורטופד המליץ על כך אפילו אבל מפקד המרפאה לא אישר לי. לאחר המסעות בהתחלה הרגשתי כאבים עזים בקרסוליים אבל לאחר יום יומיים הם עברו לי לאחר אחד המסעות מסע של 27 קמ הכאבים לא עזבו את קרסול ימין במשך חודשים. ממש צלעתי לא יכולתי ללכת כמו שצריך במיוחד בבוקר שהתעוררתי הייתי צריך עזרה בהליכה. בדקתי את העניין והופנתי שוב לאורטופד שנדהם לראות שאני לא מצליח לעמוד על קצות האצבעות ברגל ימין ושהקרסול שלי ממש נעול לתנועה ולא יכל להזיז אותו במעגלים. הוא חשד שיש לי קואליציה אבל אז הבאתי לו את תוצאות הct שהראו שאין קואלציה אז הוא הפנה אותי לmri בחשד לספאזם פרינלי. עד שהשגתי את האישור התקציבי מהצבא לבצע את הmri עבר חצי שנה ובזמן הזה הכאבים ברגל עזבו והצלחתי ללכת ללא צליעה והקרסול לא היה נעול לתזוזה אלא ההפך הוא זז ביתר חופשיות. כמעט לאחר כל תזוזה קטנה של הרגל נשמע קליק לא מוסבר שגם הרופאים לא יודעים להסביר לי אותו. עשיתי את הmri והתגלה גוש ובסיכום הפיענוח היה רשום חשד לpvns. חזרתי לאורטופד עם התוצאות והוא לא חשב שזה pvns כי המפרק לא היה דלוק והגוש היה נימוש כגלגליון, אבל בכל זאת החליט לנתח וכרת לי את הגוש ועשה לו ביופסיה. ממה שעלה בביפסיה שאכן מדובר בpvns. הרופא שלח אותי לצילום רנטגן ברגל לבדוק את המפרק ועלה שהכל תקין. עכשיו הרופא רוצה להוריד את הפורפיל שלי ל45 ובעוד 3 4 חודשים לעשות mri לבדוק אם הpvns חזר.
רציתי לדעת אם אתם יכולים טיפה לעזור לי בנושא ולהרחיב בנושא pvns בקרסול כי לא מצאתי על זה כלום, ממה לדעתכם זה נגרם ואם יש לכם הסבר לנעילה של הקרסול בעבר ולמצב שלו קיום שהוא זז בחופשיות והוא גמיש יתר על המידה אך בכל פעם שהוא זז נשמע קליק.
והאם יש קשר בין הפלטפוס לpvns ולהתאמצות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Pvns בקרסול - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון16/12/2010מדובר נושא גדול שאין מקום לדון בו בכלליות בפורום. ניתן לשאול שאלות ממוקדות ואז אולי ניתן לתת תשובות.
כתוב P.V.N.S. בגוגל ותקבל כמה חומר שאתה רוצה בנושא.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?