עמוד שדרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עמוד שדרה
    אייל
    17/01/2011

שלום

לפני שנה ו- 4 חודשים, הרמתי חפץ כבד בבית, וכשהרמתי אותו התכופפתי בצורה לא נכונה, כתוצאה מכך הרגשתי שמשהו זז בגב - הייתה ממש תזוזה חזקה של משהו בעמוד השדרה, ומיד עזבתי את החפץ, התעניינתי לדעת מה קרה לי, וקראתי מספר מאמרים באינטרנט והגעתי למסקנה שבעצם אחד (לפחות אחד) הדיסקים שבגב יצא מהמקום שלו, אולי לא כולו, אבל חלק מהדיסק. עברו יותר מ -12 חודשים על האירוע הזה ואני מרגיש טוב (אין כאבים בגב)- אבל בכל זאת אני מאוד מודאג מהמצב שלי, כי הבנתי מהמאמרים שקראתי שבעצם יש לי מצב שנקרא בלט או בקע בגב, ואם אני אעשה שוב תנועה לא נכונה בגב או הרמת חפץ כבד, כבר יהיה לי דיסק, כלומר המצב כרגע מאוד רגיש, כי עוד תזוזה קטנה של הדיסק שכבר יצא חלק גדול ממנו, יהיה לי קרע בשכבה החיצונית והנוזל (הג'ל) יצא מתוך הדיסק והיהי לי דיסק בגב. ואני הגעתי למצב מאוד לא טוב, שעכשיו יש לי אובססיה, שאני כל כך מודאג לגבי הגב שלי ואני לא מפסיק לחשוב על זה, אני כל הזמן חושב על זה עד שאין לי זמן לחיות, אני גם מודאג כי שמעתי שדיסק יכול להשפיע על הזיקפה והתיפקוד המיני , ואני עדיין צעיר (עוד מעט אהיה בן 25)
    הלכתי לרופא אורתופד וסיפרתי לא אבל לא התייחס לבעייתי ברצינות, בדק אותי ואמר שאין לי דיסק. והוא גם אמר שאולי מה שהרגשתי זה היה קליקים של שרירים בגב ולא "יציאה" של הדיסק מהמקום שלו, אבל אני כל כך בטוח שזה לא קליק של שרירים, אני יודע מה התחושה של קליק בשרירים, זו תחושה יותר עדינה מהתחושה כשדיסק "קופץ החוצה"- התחושה שהייתה לי בזמן הרמת החפץ הייתה מאוד אגרסיבית, כך שהסיכוי שזה יהיה קליק של שרירים אפילו לא מגיע ל-0%.
    אני רוצה לשאול לפי התיאור שתאירתי, מה הסיכוי שאני אמשיך לחיות ללא כאבים בגב, האם זה יכאב רק אם יחול נזק נוסף לאותו דיסק, או ייתכן שבשלב מסויים זה יתחיל לגרום לכאבים גם מבלי שיקרה הידרדרות נוספת באותו דיסק?
    האם כדאי לעשות בדיקת mri גב?
    לפעמים יש לי תחושה שהגב שלי כבר פגום וזה מוחק לי את כל השמחה שלי.
    אודה לכם על עזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עמוד שדרה

הוספת תגובה

• עמוד שדרה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    19/01/2011

yng שלום,
    אתה לא צריך להיות מודאג. הדיסק שניפגע לך לפני שנה וארבע חדשים מזמן התרפא. מה שאתה צריך לעשות זה להתמקד בחיזוק שרירי בטן גב וחגורת אגן. אלה ייצבו את עמוד השידרה שלך וימנעו מנזק נוסף לקרות.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו