כאבי ברכיים - פטלו פמורליים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ברכיים - פטלו פמורליים
    משה
    14/12/2007

שלום,

אובחנתי כבעל patello femoral pain syndrome
    כמו-כן, בכפות רגליי יש פלטפוס כאב ותופעת קריסה של מבנה כף הרגל. (אני לא זוכר את המינוח הלטיני שבו האורתופד שאבחן אותי השתמש). אני מבין שתופעות אלו משפיעות ואולי אף מהוות גורם עיקרי לכאבים.

אני מבקש ייעוץ לגבי סוגי מדרסים שיוכלו לעזור לתמוך ולתקן את מבנה הרגליים שלי כדי להקל על הכאבים בברכיים.
    כמו-כן, האם מדרסים כאלה יכולים לעזור גם בבלימת זעזועים בזמן ריצה או הליכה, או שזו תכונה שנדרשת להתבצע על-ידי בחירה נכונה של נעליים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סיפורי סבתא?

ד''ר שמואל לובושיץ
    14/12/2007

משה שלום
    כאבי ברכיים שמקורם במפרק בין הפיקה לעצם הירך הם שכיחים ביותר ומקורם במספר רב של גורמים רובם ככולם קשורים קרוב לוודאי למבנה המולד של מפרק הברך והרקמות סביבו. הכאבים מופיעים בד"כ בעקבות "עומס" ממשוך במפרק הנ"ל כמו ישיבה ממושכת עם כיפוף רב של הברך, עלייה ובעיקר בירידה ממספר רב של מדרגות, העפלה ובעיקר ירידה במורדות, כריעות ברכיים וכד'. כאבים אלה חולפים עם הפסקת העומס האמור בד"כ אינם מעידים על נזק כל שהוא למפרק להבדיל מכאבים הנובעים מנזקים ברי קיימא לסחוס הפרקי או של הפיקה או של הירך או שניהם יחדיו (השכיחות של מקרים אלה היא נמוכה). תופעה זו של Anterion knee pain (patello-femoral origin) חולפת עם התקדמות הגיל.
    לא ידוע על כל קשר מדעי בדוק בין שימוש במדרסים ומניעת הכאבים הנ"ל. כ"כ השימוש במדרסים אינו יכול לשנות את מבנה כף הרגל.
    לגבי שאלתך המתייחסת לבלימת זעזועים - קרוב לוודאי שלשימוש במדרסים ו/או בנעליים נוחות או בשניהם יחדיו יש השפעה על "בלימת זעזועים" במובן הכללי של המונח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו