דלקת בעמוד השדרה +ליזיס?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בעמוד השדרה +ליזיס?
    מב
    29/03/2011

בוקר טוב
    לפני כארבעה שבועות "נתפס " לי הגב. באמצע כיפוף לא טוב פשוט נתפס ולא יכולתי לזוז. לקחת לי כמה ימים עד שיכולתי לזוז מספיק כדי להגיע לאורטופד (בנתיים הגיע אלי רופא הביתה מביקור רופא ונתן זריקה שלא עזרה) הוא שלח לצילום ושם ראה חשש לליזיס בL5 ושלח למיפוי. קיבלתי אתמול את התוצאות של המיפוי בדואר וגם האורטופד. הוא אומר שפירוש התוצאה היא שישנה דלקת בין האגן לעמוד השדרה, מאחר ואני עדיין לא יכולה לשבת רצוף הוא המליץ להשאר בבית עוד שבועיים שלושה וזה יעבור וכששאלתי על הליזיס אמר שכנראה יש גם את זה ושישלח אותי לפזיוטרפיה אחרי שהכאב יעבור.
    אבל אני מסתכל על המכתב מרפואה גרעינית וכתוב שם כך "לא הודגמו מוקדים פתולוגים בעמוד השדרה המותני החשודים לליזיס ולא זוהו מוקדים אחרים בשלד. קליטת יתר סימטרית הודגמה מדיאלית לשני ה-SIJ"
    אז יש ליזיס או אין? ואם זו דלקת האם אין צורך בתרופה כלשהי (קיבלתי ממש בהתחלה ארקוקסיה 10 ימים) ואם זו רק דלקת למה יש צורך בפיזיוטרפיה?
    אשמח להסברים
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בעמוד השדרה +ליזיס?

הוספת תגובה

• דלקת בעמוד השדרה +ליזיס? - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    29/03/2011

לשום מב.
    התשובה של המיפוי אומרת שאין ליזיס אקטיבי.
    ספונדילוליזיס מתאר מצב סטטי של מבנה מסויים בחוליה שיתכן וקרא בעבר וכעת ללא משמעות.
    הממצא שגם הרופא מתייחס אליו וגם ניראה במיפוי הוא הקליטה במפרק בין עצם העצה, שהיא החלק התחתון של עמוד השידרה שמהווה את הקיר האחורי של האגן, לבין עצם האגן הצידית - האיליום.
    במידה ויש שם דלקת, פיזיוטרפיה יכולה לעזור.
    יתכן וגם תרופות נוגדות דלקת יעזרו ויתכן שלא.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו