מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר בקרסול וחזרה לשגרהלילך08/04/2011
שלום,
לפני כחודשיים וחצי נחבלתי בקרסול ימין עקב נפילה כאשר הלכתי על נעלי עקב. ברגעים הראשונים לאחר הנפילה הלכתי על הרגל כמה צעדים ויותר מזה לא יכולתי. עקב הנפילה כף הרגל התנפחה לי ולא יכולתי לדרוך עליה בשום אופן. פניתי לאורטופד שהפנה אותי למיון, שם עשו לי צילום ובצילום התגלה חשד לשבר בעצם הסירה בכף רגל ימין. לפי מה שהאורטופד הסביר לא מדובר בהכרח בשבר אך בכדי שהפציעה לא תהפוף לכרונית ועקב כך שאינני מצליחה לדרוך כלל על הרגל הוא מעדיף לגבס את מקום החבלה (הגבס היה מהאצבעות עד מתחת לברך). הייתי עם גבס למשך שבועיים וכאשר הלכתי לאורטופד הקבוע שלי הוא הסתכל בתצלום שעשו לי, utnr שהוא לא מוצא שום שבר, הוריד לי את הגבס והורה לי להפעיל אותה כמה שיותר ולעשות פעילות ספורטיבית כיאילו לא קרה כלום. מאז היא כואבת בשינויי טמפרטורה וכמעט כל יום כאשר אני קמה בבוקר (בצעדים הראשונים של היום). רק לפני שבוע החלתי לחזור לפעילות ספורטיבית. עשיתי זאת בהדרגה ולא העמסתי על הרגל יותר מידי. לאחר האימון השני החלתי להרגיש קצת כאב ברגל ובנוסף כאבים בגב התחתון ובברכיים (לא כאבים קריטיים)
קודם כל, רציתי לדעת האם הכאבים בברכיים ובגב נגרמים עקב חוסר יציבות על כף רגל ימין ואם יש קשר לזה?
ודבר שני רציתי לדעת אם מומלץ שאני אעשה ספורט? באיזו תדירות? והאם נדרשת גרב אלסטית לכף רגל שנחבלה לפחות לאימונים הראשונים?
אשמח לתגובה מהירה, בתודה רבה,
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בקרסול וחזרה לשגרה - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון10/04/2011קודם כל, רציתי לדעת האם הכאבים בברכיים ובגב נגרמים עקב חוסר יציבות על כף רגל ימין ואם יש קשר לזה? - כנראה בשל צורת עמידה או הליכה לא טובה.
ודבר שני רציתי לדעת אם מומלץ שאני אעשה ספורט? - הכל בגבול הכאב. באיזו תדירות? - ראי תשובה קודמת. והאם נדרשת גרב אלסטית לכף רגל שנחבלה לפחות לאימונים הראשונים? - כדאי.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?