שבר בקרסול וחזרה לשגרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר בקרסול וחזרה לשגרה
    לילך
    08/04/2011

שלום,

לפני כחודשיים וחצי נחבלתי בקרסול ימין עקב נפילה כאשר הלכתי על נעלי עקב. ברגעים הראשונים לאחר הנפילה הלכתי על הרגל כמה צעדים ויותר מזה לא יכולתי. עקב הנפילה כף הרגל התנפחה לי ולא יכולתי לדרוך עליה בשום אופן. פניתי לאורטופד שהפנה אותי למיון, שם עשו לי צילום ובצילום התגלה חשד לשבר בעצם הסירה בכף רגל ימין. לפי מה שהאורטופד הסביר לא מדובר בהכרח בשבר אך בכדי שהפציעה לא תהפוף לכרונית ועקב כך שאינני מצליחה לדרוך כלל על הרגל הוא מעדיף לגבס את מקום החבלה (הגבס היה מהאצבעות עד מתחת לברך). הייתי עם גבס למשך שבועיים וכאשר הלכתי לאורטופד הקבוע שלי הוא הסתכל בתצלום שעשו לי, utnr שהוא לא מוצא שום שבר, הוריד לי את הגבס והורה לי להפעיל אותה כמה שיותר ולעשות פעילות ספורטיבית כיאילו לא קרה כלום. מאז היא כואבת בשינויי טמפרטורה וכמעט כל יום כאשר אני קמה בבוקר (בצעדים הראשונים של היום). רק לפני שבוע החלתי לחזור לפעילות ספורטיבית. עשיתי זאת בהדרגה ולא העמסתי על הרגל יותר מידי. לאחר האימון השני החלתי להרגיש קצת כאב ברגל ובנוסף כאבים בגב התחתון ובברכיים (לא כאבים קריטיים)

קודם כל, רציתי לדעת האם הכאבים בברכיים ובגב נגרמים עקב חוסר יציבות על כף רגל ימין ואם יש קשר לזה?
    ודבר שני רציתי לדעת אם מומלץ שאני אעשה ספורט? באיזו תדירות? והאם נדרשת גרב אלסטית לכף רגל שנחבלה לפחות לאימונים הראשונים?

אשמח לתגובה מהירה, בתודה רבה,

שני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבר בקרסול וחזרה לשגרה

הוספת תגובה

• שבר בקרסול וחזרה לשגרה - תגובה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    10/04/2011

קודם כל, רציתי לדעת האם הכאבים בברכיים ובגב נגרמים עקב חוסר יציבות על כף רגל ימין ואם יש קשר לזה? - כנראה בשל צורת עמידה או הליכה לא טובה.
    ודבר שני רציתי לדעת אם מומלץ שאני אעשה ספורט? - הכל בגבול הכאב. באיזו תדירות? - ראי תשובה קודמת. והאם נדרשת גרב אלסטית לכף רגל שנחבלה לפחות לאימונים הראשונים? - כדאי.

בברכה - דר' טיטיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו