כף יד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כף יד
    אין שם
    26/04/2011

שלום רב,

אני בן 25, לפני 4 שנים וחצי קיבלתי מכה על כף היד והתנפחה היד והיו כאבים בזמן ביתוע תנועות בכף היד, לא ביקרתי אצל רופא בעקבות האירוע. לאחר שבועיים בערך חזרה היד לתפקד כרגיל וללא כאבים, רק לפני שנה וחצי בערך שמתי לב שיש הבדל קטן בצורת כף היד (ימין) בהשוואה ליד משאל ומאז אותו רגע התחלתי להרגיש בכאבים בעצמות המסרק של אצבע 4 ו-5 והכאבים היו מקרינים לחלק מהאצבעות 4ו-5, הכאבים היו חלשים ותדירות "הופעת" הכאבים הייתה נמוכה, אבל אני כבר יותר מ- 3 חודשים אפילו לא מרגיש בכאבים בכלל, בסופו של דבר עשיתי צילום רנטגן לכף היד (בתחילת פברואר 2011) וביקרתי אצל רופא מומחה לכף יד, הצילום תקין לגמרי, הרופא גם אמר לי שהצילום תקין, וכאשר שאלתי אותו לגבי אם יש בעיה בכף היד ולגבי ההבדל שיש בין שתי כפות הידיים, הוא אמר לי שמה שיש לי זה לא משמעותי, אבל הרגשתי שהוא לא התייחס לבעיה שלי ברצינות או שהוא לא רוצה לטפל בבעיה שאינה חדשה. אני חושב שאולי הבעיה נמצאת לא בעצמות עצמן, אלא ככל הנראה שיש פגיעה ברקמות שמתחת לעור.
    רק שרציתי לציין שההבדל בין שתי הידיים כמעט ולא רואים, אנשים אחרים אינם יכולים לראות זאת אלא אם אני מפנה את תשומת ליבם. ההבדל בעיקר הוא שהמפרק שמחבר בין אצבע מס' 4 לכף היד הוא נמצא בשורה יותר תחתונה או נמוכה משאר המפרקים של יתר האצבעות, כאילו שהמפרק הזה נכנס פנימה (אבל המפרק עובד ללא בעיות או כאבים) ויש נפיחות קלה שקשה מאוד לראות אותה בכף היד- כנראה שהנפיחות נובעת מנפיחות ברקמות שמתחת לעור, העצמות באזור זו הן תקינות לחלוטין לפי הצילום)
    לגבי כף היד, היד מתפקדת בצורה טבעית, אני יכול לעשות את כל תנועה שאני רוצה ללא כאבים, אין הגבלה בתנועות, אני גם מסוגל לעבוד עבודה פיזית בעזרת היד.

השאלה שלי אחרי כל הסיפור הזה:
    אני מועמד לניתוח וריקוצל, ניתוח לתיקון דליות האשך, האם כף היד (במידה ויש בעיה בכף היד על פי התיאור שבהודעה או במידה ויש בעיה והרופא שבדק אותי לא עלה על הבעיה) יכול לגרום לסיבוכים בזמן הניתוח? לסכן אותי? האם יש קשר בין בעיה בכף יד לבין ניתוח וריקוצל?

אשמח לקבל את עזרתך
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כף יד

הוספת תגובה

• כף יד - תגובה

ד''ר יונה יניב
    27/04/2011

אף אחד מאיתנו לא סימטרי ותמיד!!! יש הבדלים בין כפות הידיים כולל בצורת האצבעות.
    אין קשר לניתוח שאותו אתה אמור לעבור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו