זריקת קורטיזון MRI

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זריקת קורטיזון MRI
    יוסי
    03/05/2011

שלום, כתבתי לכם בעבר אני יזכיר בכמה מילים.
    אני כבר 5 חודשים עם כאבים וחולשה בצוואר, בכתפיים ובידיים עשיתי בדיקות דם, צילום חזה, צילום ע"ש, צילום כפות ידיים, מיפוי עצמות, EMG, CT.
    קיבלתי הפניה מרופא מומחה לע"ש והוא המליץ על MRI ואמר שיכול להיות שיש פריצת דיסק.

היום הייתי אצל ריאומטולוג ובשורה התחתונה הוא אמר שאין לו מושג מה יש לי אבל הוא רוצה לנסות לתת לי זריקת קורטיזון (דיפרוספאן) ולראות איך אני יגיב.אם תהיה השפעה חיובית אז כנראה יש לי דלקת גידים.
    עכשיו כמה שאלות:
    -האם זה מומלץ באמת, האם אין סיכונים בדבר כזה?
    - אם למשל אני לוקח את הזריקה מחר והMRI יהיה בעוד שבועיים או שלושה האם הזריקה יכולה להשפיע על תוצאות הבדיקה או לטשטש איזשהו איזור?
    - האם לא היו רואים דלקת גידים בכל הבדיקות שעשיתי?

תודה רבה וכל טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זריקת קורטיזון MRI

הוספת תגובה

• זריקת קורטיזון MRI - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    09/05/2011

שלום חיים
    האם זה מומלץ באמת,
    אם יש חשש ךדרלקת בגיד או במפרק הזרקה מקומית יכולה לסייע ולקצר את זמן הריפוי של הדלקת.

האם אין סיכונים בדבר כזה?
    יש סיכון בכל תרופה והכל התערבות. אולם בכל פעולה הרופא שוקל את הסיכונים לעומת הסיכויים להצלחה ולסיוע. במידה והסיכוי להצלחה גובר על הסיכון בטיפול - כדאי לבצע את הטיפול. אם הסיכון גדול והסיכוי קטן יש לשקול טוב אם להתערב או לא.

אם למשל אני לוקח את הזריקה מחר והMRI יהיה בעוד שבועיים או שלושה האם הזריקה יכולה להשפיע על תוצאות הבדיקה או לטשטש איזשהו איזור?
    הזריקה בגיד או במפרק לא תשנה את מה שצריך ה- MRI להראות. ובמידה והמצב יוטב - הרווחת.

האם לא היו רואים דלקת גידים בכל הבדיקות שעשיתי?
    דלקת בגידים הוא דבר שניראה בעיקר בבדיקה הגופנית של הרופא. לעיתים ניתן לראות דלקת גידים אם היא מאד חזקה במיפוי עצמות. ולעיתים לא.

בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו