כאבי יריכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי יריכיים
    miki38
    10/05/2011

שלום לכם.

אני בהיריון בשבוע 33. מידי לילה מתעוררת עם כאבים בירכיים שמתחילים מהגב התחתון, הכאב הוא תמיד בירך שעליה אני ישנה. אני מסתובבת לצד שני והכאב עובר יחסית מהר, ואז אני קמה עם אותם כאבים בירך השניה (שעליה ישנתי). התופעה החלה לפני כחודשיים, ולכן אני ישנה מעט מאוד. גניקולוג אמר לי שהתופעה אינה מוכרת לו. האם יש צורך ללכת לאורטופד או נוירולוג? זה ממש בלתי נסבל.
    בתודה מראש - מיקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי יריכיים

הוספת תגובה

• כאבי יריכיים - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    10/05/2011

שלום מיקי.
    בעת ההריון הרצועות במפרקים באזור האגן בפרט ובכל הגוף בכלל נעשות גמישות יותר ומאפשרות יותר תנועה במפרקים. הדבר יכול לגרום לכאבים שונים במפרקים, במיוחד מפרקים נושאי משקל סביב האגן.
    כאב כפי שאת מתארת יכול להיות כאב קורן שמקורו במתיחה או לחץ על רצועות המפרק האחורי בין עצם העצה לאגן. מפרק זה ניקרא מפרק סקרו-איליאק. כאב ממקור זה יכול לקרון לאורך הירך.
    יכולים להיות מפרקים נוספים בגורמים לכך, ויתכן שבעת השכיבה על הצד מופעל לחץ על אחד העצבים המעצבבים את הירך.
    כדאי לפנות לאורטופד שיכול לבדוק מה מקור הכאב וביחד למצא פיתרון להורדת העומס והלחץ בעת השכיבה על הצד.
    במידה ולא תגיעי לפתרון עם אורטופד קופ"ח את מוזמנת למרפאתי לנסיון מציאת פתרון.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו