מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
התכוונתי פיזיותרפי...
אתי13/05/2011תודה! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט אנולוס C5-6אתי12/05/2011
שלום רב,
עברתי תאונת דרכים במנגנון צליפת שוט לפני מספר חודשים. ב-CT מצאו בלט אנולוס בגובה C5-6.
אני בחורה בת 26 ספורטיבית וכאבי הצוואר עד השכמות הפריעו לי ולכן פניתי לאורטופד.
האם אני בסכנה לפריצת דיסק? האם עלי להמשיך בספורט או שזה עוד יותר מחמיר את זה?
האם הבלט יכול ללחוץ על אזור מסויים של המערכת העצבית ולהזיק לי במשך השנים מבחינה נוירולוגית?
תודה מראש,
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט אנולוס C5-6 - תגובה
ד''ר חגי אמיר13/05/2011שלום אתי,
פגיעה במנגנון צליפת השוט היא פגיעה הנגרמת על ידי טלטלה פתאומית של הראש, כאשר הנפגע לא מוכן לתנועה, וכתגובה נוצר כיווץ חזק מאד לא רצוני של שרירי הצואר כדי ליצב את הצואר.
הכיווץ הפתאומי החזק מאד כנגד התאוצה של הגולגולת שנגרמה על ידי התנועה של טלטלת הראש, היא זו שגורמת לנזק.
הנזק הוא בדרך כלל נזק לרקמות הרכות, השרירים והרצועות, באזור הצואר והשכמות.
נזק זה גורם לגירוי ניכר של שרירי הצואר, מלווה בכאבי צואר ראש וכתפיים, לעיתים עיקצוץ של האצבעות עקב גירוי העצבים העוברים דרך השרירים המודלקים, תחושת סחרחורת תשתוש, והפרעה בשיווי מישקל , בחילות ולפעמים הקאות.
משך התופעות הנ"ל בדרך כלל ממשסר שעות לאחר החבלה הראשונית ועד יום יומיים במיקרה הקל, לבין שלשה ארבעה ימים במיקרה הבינוני, ועד לשבוע עשרה ימים במיקרה הקשה.
לעיתים רחוקות הופך המצב לתגובה כרונית.
במיקרה זה עצם הקיבעון של עמוד השידרה הצוארי, וכיווץ השרירים המתמיד גורם להמשך הכאב בצואר, הגורם להמשך הסחרחורות , המחמיר את הקיבעון וכיווץ השרירים וחוזר חלילה.
מעגל זה הוא מעגל הכאב הכרוני אשר יש לפרוץ כדי להתגבר עליו.
ראשית כל הזמן עושה את שלו.
המשך פעילות, תנועות הצואר תרופות נגד כאבים יכולים לסייע לשבירת המעגל.
טיפול פיזיוטרפי יכול לפרוץ את המעגל.
כמו כן מוכח כי טיפול כירופרקטי במצבים אלה יכול לסיים את שרשרת הכאב ולהוציא את הניפגע מן הכאב המתמשך.
כל זאת במידה ואין לחץ ישיר של דיסק שפרץ ולוחץ על עצב.
בלט דיסק איננו בהכרח גורם לכאבים בצואר, וקיים במיקרים רבים ללא כל ממצאים, הסבירות גבוהה שגם במיקרה שלך איננו משחק תפקיד.
מקוה שהצלחתי להבהיר קצת את המצב, ודרכי הפתרון.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד משהו קטנטן
אתי13/05/2011תודה ענקית על התשובה המפורטת והמקיפה, אני אכן אפנה לטיפול כימותרפי או כירופרקטי... אשמח רק לדעת האם עצם העובדה שאני רצה כ-5 פעמים בשבוע מחמירה את התופעה..? והאם שחייה תועיל לשיפור המצב?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד משהו קטנטן - תגובה
ד''ר חגי אמיר13/05/2011אתי - בשום אופן לא כימותרפי LOL.
ריצה זה לא רע אולם גורם להרבה זעזועים, עדיף הליכה מאומצת, או במכון - cross או stepper. עשי מה שאת מרגישה שעוזר ולא מחמיר את המצב.
שחיה בדרך כלל לא טובה עקב תנועות בצואר הקיצוניות בעת הנשימות.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?