מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גבכלנית26/05/2011
שלום רב
ב8 החודשים האחרונים אני סובלת מכאבי גב חזקים מאוד.
לפני כשנה התחלתי לעבוד בגן ילדים, אינני עובדת במשרה מלאה, מדובר בכמה שעות בודדות ביום (סטודנטית), אבל כמעט בכל יום בסוף העבודה, כשאני מגיעה לכיתה, אני שמה מאחורי הכיסא כרית קשה מאוד שלוחצת על הגב, אם לא, אני אשתגע.
כשאני מגיעה הביתה עם הכאבים, אני מייד שוכבת במיטה, הכאבים פשוט בלתי נסבלים.
הכאבים מתחילים באמצע הגב, מין לחץ חזק כזה שלאט מתפשט לגב התחתון, עצב הזנב וגם בגב העליון, אך הכאבים מרוכזים באמצע הגב.
הייתי אצל רופא משפחה, הוא המליץ ללכת לאורטופד (יש לי תור עוד שבועיים) והביא לי מדבקות שאני שמה כשכואב, ללא ספק- המדבקות עוזרות.
רציתי לדעת, לאור העובדה בהמדבקות מאוד משפיעות- האם זה לא בהכרח פגיע בעמוד השדרה (פריצת דיסק וכו'..), ויכול להיות שאלה סתם כאבים מהרמת ילדים ותנועות לא נכונות?
אני מאוד לחוצה מזה ורוצה לדעת האם יש סיכוי שזה משהו שיכול לחלוף.
אשמח מאוד לתשובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב - תגובה
ד''ר חגי אמיר01/06/2011שלום דונה.
סוג הכאב שאת מתארת מתאים לעומס על שרירי הגב.
השרירים מתאמצים מעבר ליכולתם וזה גורם לכאב.
אם זה מאד מפריע יש להוועץ עם אורטופד.
בכל מירה פעילות גופנית לחיזוק שרירי הבטן הגב וחגורת האגן יכולים לעזור.
קיבעי זמנים ותתחילי להתאמן.
בהצלחה
דר' חגי אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?