חבלה ברגל שמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חבלה ברגל שמאל
    א
    11/06/2011

שלום רב,
    לפני כשבועיים עברתי תאונת דרכים והממצאים העלו פגיעה ברקמות הרכות של שוק רגל שמאל , כולל השריר.. בצקות ושטפי דם. הנפיחות ירדה עם הזמן ע"י הרמת הרגל לגובה . מה שכן, בשלושה ימים האחרונים שמתי לב להתקשות של השוק וכאבים בצד הפנימי של השוק. כשאני נוגעת באזור האזור מרגיש קשיח וכאילו אין הרבה תחושה .. כמו כן יש מעט סימן כהה של מעין שטף דם. האם המצב מסוכן? האם זה טבעי? יכול להיות שזה קומפרטמנט סינדרום ? איך אני יכולה לסייע להעלים את ההתקשות הזו של השוק?
    יש לציין כי מחר אני מתחילה פיזיותרפיה וכי המליצו לי לקחת ארקוקסיה.. האם אתם ממליצים לקחת את הכדור בידיעה שיש למישהו PFO בלב או שאין קשר ? והאם אתם בכלל ממליצים על הכדור הזה באופן כללי?

תודה ושבוע טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חבלה ברגל שמאל

הוספת תגובה

• חבלה ברגל שמאל - תגובה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    12/06/2011

האם המצב מסוכן? - לא נשמע מסוכן, נשמע כמו המהטומה בהתארגנות.
    האם זה טבעי? - כן.
    יכול להיות שזה קומפרטמנט סינדרום ? - לא.
    איך אני יכולה לסייע להעלים את ההתקשות הזו של השוק? - הזמן יעשה את שלו.
    האם אתם ממליצים לקחת את הכדור בידיעה שיש למישהו PFO בלב או שאין קשר ? מה זה PFO?
    בברכה - דר' טיטיון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת

א'
    12/06/2011

תודה על התשובה.
    PFO זה חור קטן בין העליות שבלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבלה ברגל

בועז דקל
    12/06/2011

הי א'

במקרים של חבלות, הגוף שולח מסר לשרירים להתכווץ, על מנת לא לאפשר תנועה. תנועה = כאב.
    אכן הזמן יעשה את שלו, והשריר ישתחרר, אך זה עלול לקחת קצת זמן. המלצתי אלייך היא להתחיל להפעיל את השריר כמה שיותר מהר, למרות הכאב. ככל שתקדימי לחזור לפעילות מלאה, כך יתקצר זמן ההחלמה.
    תרגילים לחיזוק השרירים ניתן למצוא באתר שלי.

בועז דקל
    מטפל בעיסוי ודיקור סיני
    מרצה במכללת רידמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו