מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צפצוף בשדה התעופהליאורן17/07/2007
שלום. עברתי ניתוח לתיקון עקמת הגב וכעת יש לי פלטינות לאורך עמוד השדרה. רציתי לדעת האם אני אצפצף בזמן בדיקה בשדה התעופה לפני הטיסה ואם כן, אילו אישורים נשרדים על מנת למנוע בעיות. רופאת המשפחה מסרבת לצייד אותי במכתב. כמו כן, האם בחו"ל עלולות להווצר בעיות נוספות מהארץ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפצוף בשדה התעופה
ד''ר יבגני שויחטמן17/07/2007קיבוע מתחתי ׁ (ולא טיטניאום) בגוף מסוק מצפצף בשדה התעופה גם וארץ וגם בחו"ל
כדי למנוע אי נעימות ועיקובים יש להצתייד באישור מרופא מנתח או רופא אטופד באנגלית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלי ספורט ללא שרוכים (סקןץ')מעיין15/07/2007
שלום!
רציתי לשאול האם נעלי ספורט ללא שרוכים (עם סקוץ' או גומי למשל ) מפירמה איכותית ומוכרת מתאימות לפעילות גופנית של הליכה במשך כ - 45 דקות, 4 פעמים בשבוע או שעדיף להשתמש בנעלי ספורט רגילות?
אציין שאני משתמשת במדרסים בהוראת אורטופד.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלי ספורט ללא שרוכים (סקןץ')
ד''ר יבגני שויחטמן16/07/2007אין הבדדל בבחינה אוטופדית בנעל עם שרוכים או בלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשורש כף הידסימונה14/07/2007
שלום שמי סימונה, יש לי כאבים בשורש כף היד ובצילום שורשי כפות הידיים יצא שינויים OA קלים. הרופא המליץ לי על לקיחת כדורים אך העדפתי שלא לקחת כדורים ולתת לכאבים לחלוף , אך עברו כמה ימים והכאב התחזק - האם זה החמרה של הדלקת בשל מאמץ יתר והאם יש בידי לעשות משהו?
בתודה מראש
סימונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשורש כף היד
ד''ר יבגני שויחטמן14/07/2007שלום סימונה
כאבים בשורש כף יד יכולים להיות ממספר סיבות -שינום ניוונים , דלקתיים או מאמץ יתר
לפני החלטה לגבי טיפול צריך לבדוק צילום רנטגן ולבדוק את היד עצמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לאחר צילום
סימונה14/07/2007לד"ר שויחטמן שלום
עשיתי צילום בתאריך 12.07.07 ותשובת הצילום היתה שינויים OA קלים. לא ניתגלתה בעיה בעצמות אך עדיין יש כאבים , על מה זה יכול לרמז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברכיים "עקומות"נגה13/07/2007
שלום רב,
אני בת 15 ורק מלפני מספר חודשים התחלתי ללכת עם מדרסים, אך שמתי לב שהברכיים שלי כאילו התעקמו כלפי פנימה (לדעתי עקב הפלטפוס).
האם יש טיפול לבעיה זו? , משהו שיוכל ליישר לי אותם למצב שבו הם אמורים להיות?
תודה מראש,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכיים "עקומות"
ד''ר יבגני שויחטמן14/07/2007מאיה שלום
לפני שקובעים העם ברכיים "עקומות" צריך להיבדק אצל אורטופד
לפעמים מדרסים יכולים לגרום לשינוי ציר הרגליים
תבוא לביקור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות אחרי הורדת גבססלי11/07/2007
עקב שבר בזרוע ימין, גובסה זרועי ויתרת היד נחבשה בתחושת אלסטית למניעת נפיחות.
לאחר שהגבס הוחלף בסד מפלסטיק והוסרה התחבושת החלה נפיחות ביד (עד המרפק) ומידיי פעם היא אף חמה.
האם הליך הנפיחות הוא טבעי וכמה זמן אורך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות אחרי הורדת גבס
ד''ר יבגני שויחטמן12/07/2007נפיחות בגפה לאחר הוצאת גבס מצב טבעי ועלול להימשך מספר שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילוווו הגב!לוליטה10/07/2007
היי אני בת 16 ואני סובלת מכאבי גם ברמה מקסימלית בערך כשנה וחצי.
תחילה הכאבים החלו כאשר הייתי עושה פעולה מסויימת כגון לרוקן מהמדיח אשר דורש להתכופף שוב ושוב לאחר זמן מה בערך כשנה כאביי הגב החלו להופיע לכל אורך היום. התברר שיש לי עקמת קלה אך הכאבים לא נובעים מדבר זה. כמו כן הלכתי למומחה, שמתי מדרסים, טיפולי פיזותרפיה, מיפוי עצמות וצילומים שונים. זה מקשה על אורח החיים שלי ומונע ממני לעשות פעילויות רבות משום שהגב כואב כל הזמן ולפעמים מעיר אותי משנתי או להפך לא מאפשר לי להירדם.
יש לציין שהכאבים מצויים בגב התחתון. מה עשים במצב כזה???=[* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד''ר יבגני שויחטמן12/07/2007במידה שכל בדיקות וטיפולים תקינים וטיפול הרגיל לא עוזר הייתי הולך גם לרפואה אלטרנטיבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וחמישה חודשים לא הולכת לבדאמא10/07/2007
ביתי אינה מעוניינת ללכת לבד, רק בליווי יד וגם אז לאחר מספר מועט של צעדים היא יושבת. היא הולכת בעזרת עגלה,מכונית-בימבה כאשר היא דוחפת... האם זה סימן לדאגה. ברצוני לציין שהיא החלה לזחול על גחון ורק לאחר חודשיים זחלה רגיל.. תגובתך בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה-תודה
אמא12/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנה ו5 חודשים
ד''ר יבגני שויחטמן12/07/2007אינני חושב שיש סיבה לדאגה
צריך לתת לה זמן
במידה שתוך חודשיים -שלוש ביתך לא תלך עצמאי שי להפנות למרפאה להתפתחות הילד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום אגן וסקרוםלילי10/07/2007
דר' שלום
עשיתי צילום אגן ונמצא ספינה ביפידה ב- S1-S2עם יצירת מפרק בסגנון ספונדילוליזיס
כמו כן מהצילום באיזור הסקום נמצא שינויים ניווניים עם יצרת זיזים במפרק סקרלי דיסטאלי.
מה משמעות הדברים?
אני בת 26 ורק עכשיו התחילו הכאבים.
האם זה משפיע בצורה כלשהי על כניסה להריון או ההריון עצמו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום אגן וסקרום
ד''ר יבגני שויחטמן12/07/2007ממצא SPINA BIFIDA בS1 S2 בדרך כלל מקרי ולא סיבה לכאבים או הפרעה תפקודית
ממצא זה לא משפיע על הריון ולידה
בכל מקרה יש להיבדק אצל אורטופד לשלול בעיות אחרות
שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםעירית08/07/2007
שלום,
כשאני יושבת במקום לא נוח שאני לא יכולה למתוח בו את הרגליים, אחרי זמן קצר (פחות משעה) הברכיים מתחילות לכאוב לי, איך אפשר למנוע את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי!
לוליטה11/07/2007גם לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ברכיים
ד''ר יבגני שויחטמן12/07/2007אין אפשרות לענות לשאלה ללא בדיקה של ברכיים
תזמיני תור לאורטופד לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב עקום לילדהמייק03/07/2007
איזו שיטה מומלצת כדי לתקן את היציבה של ילדה קטנה (בת 6) שהגב שלה מכופף עם כתפיים משוכות קדימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גב עקום לילדה
ד''ר יבגני שויחטמן05/07/2007בדרך כלל טיפול -פיזיותרפיה ותרגילים לחיזוק שרירי גב
צריך להיבדק אצל אורטופד לשלול בעיות מבניות-עקמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמות כפות הרגלייםפרילי01/07/2007
שלום אני בן 18, עומד לפני גיוס קרבי לצה"ל.
יש לי בעיה שכאשר אני רץ מרחק של 4 ק"מ ויותר נרדמות לי כפות הרגליים בזמן הריצה.
לאחר 4 ק"מ דבר זה כואב מאוד ואני חייב להפסיק מן הריצה.
הנני רץ עם מדרסים.
מה אפשר לשעות בנוגע לבעיה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמות כפות הרגליים
ד''ר יבגני שויחטמן05/07/2007צריך לבצע בדיקת EMG גפיים תחתונות
להיבדק עם תוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמות בירכיים.משה רבינוביץ30/06/2007
שלום.
לפני ארבע שנים ביצעתי מיפוי עצמות בבית חולים שתוצאותיו היו:
הודגמו פרופוזיה ו BLOOD POOL מוגברים במדור המדיאלי בברך ימין במידה קלה. במיפוי פלנרי מאוחר ובחתכי ה- SPECT הודגמה קליטה מוגברת פטלרית ורטרופטלרית בשתי הבירכיים, בולט יותר בברך ימין נזק פטלופמורלי. כמו כן קיימת קליטה מוגברת באספקט האחורי במדור המודיאלי בשתי הבירכיים, נזק שחיקה כרוני באיזור.
שאלתי היא האם בדיקה חוזרת היום יכולה להראות איזה שהוא שיפור בתוצאות הנ"ל. אם כן איזה מהפרמטרים יכול להשתפר אם בכלל, ומדוע?
תודה רבה על התיחסותך
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות בירכיים
ד''ר יבגני שויחטמן05/07/2007אין אפשרות לעשות אבחנה רק לפי תוצאות של בדיקה
צריך להיבדק , לשמוע תלונות ולהחליט על צד הבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דורבן בכף=רגל ימין:יש לי כחודש כמעטד.28/06/2007
כאבים בעקב רגל ימין.הלכתי לאורטופד והוא רשם לי
"ביטרן" וביקש שאפחית את הפעילות הגופנית שלי.
עשיתי זאת ובכל זאת,הכאבים ישנם,בעיקר בבוקר,כשאני קמה.במשך היום זה דועך, אך איני יכולה ללכת יחפה.
מה עוד,חוץ מתרופה אפשר לעשות,והאם מתי שהוא אפשר לחזור לספורט?(הליכות+קראטה).?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורבן בכף=רגל
ד''ר יבגני שויחטמן05/07/2007דורבן -או PLANTAR FASCITIS גירוי דלקתי של חיבור גיד של כף רגל לעצם העקב
ישנם אופציות טיפוליות רבות
אתה מוזמן לבדיקה וטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא מחשבמאיר26/06/2007
שלום,
אני רוצה לקנות כסא למחשב שיהיה טוב לגב, למה אני צריך לשים לב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כסא מחשב
ד''ר יבגני שויחטמן27/06/2007שלום
אין משמאות אורטופדי לחברה וסוג
לשים לב על נחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צווארירדן21/06/2007
הצוואר שלי כל הזמן תפוס, מדי פעם אני מסובבת אותו והוא עושה הרבה קנאקים, זה מרגיש יותר טוב אבל אני לא יודעת מאיפה הרעש הזה מגיע ואם זה מזיק. אני עובדת כפקידה מול מחשב, מתארת לי שזה קשור. איך אפשר לשמור על הצוואר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר
ד''ר יבגני שויחטמן22/06/2007שלום ירדן
יש מקום לתרגילים לשחרור שרירי הצוואר בעקר שעבודתך מעל מחשב פעם בחצי שעה לפחות
פיזיותרפיה גם עוזרת
קליקים שאת מרגישה לא מזיקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)