מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- ירידה באחוזונים אצל בתי בת השלושלי04/07/2011
שלום, קיבלתי הפניה לאדוקרינולוג מרופא הילדים עבור ביתי בת השלוש.
בגיל שנה היא החלה ביציאות רכות כשלשול שנמשך במשך כשנה, כאשר היציאות לרוב היו כפעם ביום במקום היציאה "הרגילה". החל מגיל שנה במקביל לשינוי ביציאות היא החלה לרדת באחוזונים. אם עד גיל שנה היא הייתה בסביבות אחוזון החמישים בגובה ובמשקל, שהרי מגיל שנה החלה לרדת לאחוזון 35, ואז 15 ואז 5. כיום היא כבת שלוש כאמור והיא הכי קטנה בגן. לא הייתי מוטרדת באם היא לא הייתה ממשיכה לרדת באחוזונים.
מה ניתן לנסות בבית בטרם הגעה למומחה באנדוקרינולוגיה? האם לנסות להוריד או להוסיף מאכלים לתזונה שלה? ראוי לציין כי בעקבות השלשולים בגיל שנה, ניסינו להוריד מהתזונה שלה חלב ומוצריו דבר שלא שינה דבר באשר לסוג היציאות. הלכנו למומחה גסטרו לילדים שנתן לה אנטיביוטיקה ורק בעת הטיפול היא הפסיקה לשלשל אולם איך שסיימנו את הטיפול היא חזרה להרגלה הרגיל בשלשולים.
אודה להשכיל ולקבל כיוון האם יש דבר שניתן לעשות לבד או שיש בכל מקרה לפנות למומחה. אגב- צילום פרק כף היד נעשה לה לפני כחודש והעלה ממצאים רגילים לגילה.
תודה
לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ירידה באחוזונים אצל בתי בת השלוש - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ04/07/2011לא ברור לי אם הירידה היא גם באחוזוני הגובה או רק במשקל.
איזה ברור נערך לשלשולים. האם נשללה מחלת צליאק.
האם יש חוסרים בברזל ובויטמינים,
כל זה שווה לבדוק לפני ברור אנדוקריני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה באחוזונים אצל בתי בת השלוש
לי04/07/2011באשר לשלשולים לא נעשה בירור כלשהו כמו בדיקות דם וכו'. לאור תיאורי בפני המומחה גסטרו את תכיפות השלשולים ואופיים הוא רשם לנו את האנטיביוטיקה. שכאמור עזרה רק בעת מתן הטיפול.
אגב השלשולים פסקו לקראת גיל שנתיים- ללא עליה באחוזונים בעקבות זאת.
הירידה באחוזונים הינה גם בגובה וגם במשקל- למרות הירידה נשמר היחס, יחסית לגובהה משקלה רגיל- היא לא רזה ביחס לגובהה. פשוט קומפקטית.
האם האנדוקרינולוג אינו בודק את הצליאק? את החוסר בויטמינים רופא הילדים יכול לבדוק ולא האנדוקרינולוג?
ושאלה אחרונה לי אליך בבקשה- מה זה אומר שצילום פרק כף היד מראה שגיל העצמות מתאים לגיל שלוש (בזמן הבדיקה הייתה בת שנתיים ו- 11 חודשים)? האם העצמות תקינות אבל משהו משפיע על העיכוב וזה לא קשור להורמון הגדילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה באחוזונים אצל בתי בת השלוש - תגובה
פרופ` זאב הוכברג07/07/2011את הדיון הזה אפשר לקיים עם הרופא. זה יותר מידי בשביל הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)